A múlt hétvégét természetesen a Venom: Az utolsó menet nyerte a mozikasszáknál az USA-ban, ami azért sem meglepő, mert egyáltalán nem volt érdemi kihívója – és emellett a becslések sem voltak annyira pesszimisták, szóval ez alapján borítékolható volt, hogy megnyeri az aranyérmet. Negatív kritikák ide vagy oda, első két rész miatt bebiztosított rajongótábora van a franchise-nak, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a 2018-as debütáló-film annak idején 80 millió dollárral kezdett, a folytatás pedig 10 millióval fejelte meg ezt az eredményt. Az utolsó menet eredménye alapján viszont látszik, hogy sokat csökkent a fanok érdeklődése, ugyanis a harmadik felvonás 51 millió dollárral nyitott Észak-Amerikában, ami eléggé látványos visszaesés, és még a szerényebb jóslatokat is alulmúlta.

Kínában 46 milliót szerzett a Venom 3 mindössze öt nap alatt, így globálisan 175 millió dollárnál tart. A film összesen 120 millióba került, szóval ennek fényében nem rossz ez a debütálás, azonban mivel nem túl erős az alkotás szájhagyománya (mind a szakemberek, mind a nézők is negatívan értékelték a trilógia záródarabját), valószínűleg hamar a földbe fog állni Tom Hardy antihősének utolsó dobása – valahogy úgy, mint a 2021-es második rész esetében.

És hogy a műfajon belül maradjunk: a Joker: Kétszemélyes téboly végleg kihullott a top 10-ből. A film ugyan átlépte a 200 millió dolláros világszintű bevételt, azonban felesleges megmagyarázni, hogy ez ennek ellenére is több mint lelombozó eredmény. Az előrejelzések szerint egyébként valahol 215 millió körül lesz vége, ez konkrétan az ötöde a negyedannyi pénzből forgatott első rész eredményének.

A borítókép forrása: Sony