Idén lényegesen kevesebb képregényfilm került a mozikba, ez részben a zsáner lejtmenetének tudható be, hiszen az utóbbi években szinte sorra buknak a szuperhősök a nagyvásznon, még az egykor sikert sikerre halmozó Marvel Studios is kisebbfajta válsággal néz szembe a saját, aprólékosan építgetett univerzumával kapcsolatban. Jórészt ezért jelentkeztek 2024-ben csak a Deadpool & Rozsomákkal, ami viszont az idei év második legtöbb bevételt termelő filmje lett, tehát érvényt szerzett annak a megállapításnak, hogy a közönség nem minden esetben unt rá a képregényfüzetekből megelevenedett héroszokra – noha a Joker: Kétszemélyes téboly katasztrófája után megint mindenki a zsáner hanyatlásáról beszél. Azonban nemsokára érkezik a következő adaptáció, ami nem más lesz, mint a Venom: Az utolsó menet, amelynek az elemzők 70 millió dollár körüli nyitóhétvégét jósolnak az USA-ban, és ha valóban ennyivel startol el a film, az kicsit felrázná a szuperhősműfaj állóvizét.

A Sony különálló, Pókember nélkül Pókember-univerzumának legutóbbi darabja, a Madame Web is idén került mozikba, bukott is egy nagyot, azonban az első két Venom-film a maga idejében nagy sikernek számított. A 2018-as elő rész 80,2 millióval nyitott Észak-Amerikában, és végül 856 milliót kaszált világszinten, a 2021-ben érkező folytatás pedig 90 millió dollárt hozott az első hétvégéjén a tengerentúlon, és 506 millióig jutott globálisan – hozzá kell tenni, utóbbi esetében a világjárvány még éreztette a hatását a mozikban. Szóval a Venom 3 70 milliója a franchise eddig leggyengébb kezdése lehet, de még így is felüdülésnek számítana a Joker 2 és a Madame Web nyitóhétvégéje után, ráadásul az elemzők a 75, vagy akár a 100 milliós nyitányt sem zárják ki.

Mialatt az olyan filmek, mint a Beetlejuice 2, A vad robot, a Terrifier 3 is bravúrosan kezdett és a Mosolyogj 2 is nagy sikerek elé néz, a Joker 2 alaposan földbe állt az őszi időszakban, de a Venom 3 javíthat valamicskét az összképen, a Sony következő szuperhősfilmje, a Kraven, a vadász pedig decemberben érkezik, bár az nagy kérdés, hogy hogyan fog majd teljesíteni.

A borítókép forrása: Sony