A GTA 5 szeptemberben esedékes megjelenése nem sokkal előzi meg az Xbox One és a PS4 premierjét, így joggal merül fel a kérdés, hogy minden idők talán legvártabb játéka nem befolyásolja-e negatívan a nextgen gépek eladásait. Nos, a szakértők szerint nincs veszély, a kecske is jól fog lakni és a káposzta is megmarad.

Az EEDAR elemzője, Jesse Divnich a GameInformernek mondta el, hogy mivel most is élen jár a PS4 és az Xbox One az Amazon előrendelési listáján, nincs az a nagy jelengenerációs játék, ami elmozdíthatná őket onnan. Ugyanakkor tény, hogy a nextgenek szélesebb körben történő elterjedése 2014 karácsonya környékén várható, bár az International Data Corporation elemzője, Lewis Ward ezt nem a GTA 5-tel, hanem az eleinte magas árral és a kevés új játékkal magyarázza.

Akárhogy is, a GTA 5 még PC-re sem lett bejelentve, noha egyre több jel mutat a port elkészülésére. Ha pedig a Rockstar átülteti a programot személyi számítógépekre, a hasonló architektúrájú konzolok miatt nagyon könnyű lesz egy PS4-es és Xbox One-os kiadás.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

GTA 5 -- Megjelenés: 2013. szeptember 17. -- Gépigény: nincs