• Egy független stúdiót vásárolt fel a SEGA
  • Az új szerzemény a Demiurge Studios
  • Támogatják továbbá a Space Ape Gamest
  • És többségi tulajdont szereztek az Ignited Artistsban

Januárban arról számoltunk be, hogy leépítéseket hajt végre a SEGA, erre most arról értesültünk, hogy a cég felvásárolt egy fejlesztőcsapatot -- ám rögtön teljesen érthető lesz, ha megnézzük, mire költötték a pénzüket. A szóban forgó gárda nem más, mint a Demiurge Studios, amelynek a népszerű Marvel Puzzle Questet köszönhetjük, illetve ezen kívül a SEGA támogatja a Space Ape Games csapatát, és már többségi tulajdonos az Ignited Artistsban.

A közös nevező mindebben, hogy mobiljátékokra fejlesztő stúdiókat húznak magukhoz közel (meg kell jegyezni, hogy a Demiurge Studios portolással is foglalkozik), és miután a SEGA stratégiát váltva inkább ezekre a programokra és az online címekre szeretne a jövőben koncentrálni, egyáltalán nem furcsa, hogy a 300 alkalmazottat érintő leépítés közepette költekeznek.

Az üzletet a Sega Networks bonyolította le, a főnök, Szatomi Haruki pedig azt mondta, hogy a Demiurge erősíti a nyugati terjeszkedésüket, és remekül illeszkedik az amerikai, illetve az európai stúdióik sorába, míg a Space Ape Games és az Ignited Artists támogatása, amit egyébként stratégiai befektetésnek nevezett, biztosítani fogja azt, hogy világszerte minőségi programokat tudjanak kiadni.

demiurge-studios.jpg