Június végén kaptuk a hírt, miszerint a Capcom felújítja 2006-ban megjelent zombis játékát, majd július elején az is kiderült, hogy szeptember 19-én jelenik meg a Dead Rising Deluxe Remaster. Várjuk, mert több lesz sima remasternél (pl. autosave, gyaloglás közbeni lövöldözés lehetősége, átszabott kezelőfelület, normálisabban viselkedő NPC-k, stb.), de kicsit félünk is tőle, mert valamiért került bele mikrotranzakció.

Most pedig újabb "szomorú" hír érkezett: az új változatból kimaradnak az erotika pontok, amiket a női karakterek különböző testrészeinek lefotózásáért kaptunk az eredeti verzióban, legyenek azok élők, vagy élőholtak. Ne felejtsük, a Dead Rising 2006-ban jelent meg, még egy másik korban, mint manapság, így valahol érthető, miért döntöttek úgy, hogy ezt az egyesek szerint creepy, mások szerint ártatlan kis részt inkább cenzúrázzák a modern feldolgozásban.

Persze jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mit lehet és mit nem lehet feláldozni a politikai korrektség jegyében, ha egy művészeti alkotásról van szó, amely évtizedekkel korábban készült. Hol húzzuk meg a határt, ahol belenyúlhatunk a múltba? Ti mit gondoltok a témával kapcsolatban?

Dead Rising Deluxe Remaster szeptember 19-én érkezik PC-re, PS5-re és Xbox Series X|S-re.