Ingyenes nanoruha?

Cevat Yerli, a Crytek társalapítója és legfontosabb kulcsembere a Eurogamernek fejtette ki álláspontját a két legnagyobb konzolgyártó, a Sony és a Microsoft üzleti hozzáállásáról. A Crytek elvileg már látta a nextgen gépeket, így tudnak ezt-azt, noha Cevat véleménye bizonytalanságról árulkodik. Állítja, hogy ha a két gép nem támogatja majd a free-2-play modellt, akkor a cégek nagy bajban lesznek az elkövetkezendő években.

"Nagyon remélem, hogy támogatják majd. Ha nem így tesznek, akkor kemény éveknek néznek elébe. Nehéz lehet ez két olyan vállalatnak, ami ennyire támaszkodik a hardverekből és a teljes értékű játékokból befolyó összegekre. Ha teljesen átállnának, akkor meg egy darab Xboxot sem tudnának eladni. Kicsit olyan ez, mint a tyúk meg a tojás kérdése, elég érzékeny helyzet." -- fogalmazott Yerli.

Ugyanakkor Cevat szerint cége jó úton halad, és bár tudják, mekkora a tét, az igen költséges (és egyébként nextgen-barát) CryEngine 3.0 ellenére is kitartanak elképzelésük mellett, mely szerint a jövőben kizárólag ingyenesen játszható programokat készítenek. Hogy ez mennyire éri meg nekik, elválik, mindenesetre a keményvonalas játékosok többsége nem szeretné, hogy az F2P-ből domináns modell legyen, mert féltik a játékok magas színvonalát -- mondjuk ki, joggal.