Kellett pár halálos fenyegetés, néhány durva zsarolás, és egy adag hatalmas szerencse, de az utolsó pillanatban rátettük a kezünket a Witcher 2: Assassins of Kings tesztelhető változatára, így még pont időben kiderül, hogy vajon megéri-e továbbra is tartani a hónapokkal ezelőtt letett előrendelést. Akit érdekel, hogy aranyba, olajba, vagy a lengyelek aktuális csodájába érdemes-e pénzt fektetni, azok ne is keressenek tovább: sok egyéb mellett ugyanis a 12-én megjelenő Guruból (a világon nagyjából először) ez is kiderül.

GURU Extra PC GURU Címlapok PC GURU - 2011GURU Extra PC Guru 2011/06 - kedvcsinálóGURU Extra PC Guru 2011/06 - kedvcsináló

Sok egyéb mellett, mert bár sosem árt, ha egy vörös bige pózol a borítón, azért önmagában ez még kevés, így próbáltunk csupa olyat pakolni a formás idomok mellé, amit máshol még nem láthattatok. A bemutatók esetében például először nálunk olvashattok a Saints Row készülő új részéről, a grandiózus elmeroggyantság királyának ígérkező The Thirdről, futunk egy kört Shepard parancsnok utolsó kalandja, azaz a Mass Effect 3 körül, de a meglehetősen nagyot változtató folytatások bemutatásában sem lesz hiány. A Prey 2, az Anno 2070 és a Resident Evil: Operation Raccoon City három olyan játék, amiben elsőre semmi közös nincs, de a friss Guruból kiderül, hogy mindhárom játéknál gyökeres változás áll be -- hol a játékmenet fordul ki, hol a hangvétel változik meg, hol a korábban halhatatlannak gondolt főszereplők hullanak el. Bár ekkora változás nem várható, azért megnéztük, mi készül a meglepően jó Shattered Dimensionst követő Spider-Man: Edge of Time-ban, és ha már arra jártunk, kipróbáltuk az Alice: The Madness Returns majdnem kész változatát is.

GURU Extra PC Guru 2011/06 - kedvcsinálóGURU Extra PC Guru 2011/06 - kedvcsinálóGURU Extra PC Guru 2011/06 - kedvcsináló

A tesztek között a jó csajokkal és szokatlanul színes történettel operáló Witcher 2 mellett szinte minden stílus képviselteti magát. Az ész hatalmát ezúttal a finoman szólva zseniális Portal 2 képviseli, a történelmi szimulációt az Il-2 Sturmovik: Cliffs of Dover vérgőzös csatái hozzák el, és valahol a kettő között áll meg az Operation Flashpoint: Red River a maga tervezgetős, kimért gyilkolásával. A vidámság árnyalatát a szerény várakozásokkal ellentétben jól sikerült LEGO Pirates of the Caribbean viszi a képbe, a végső simításokat pedig az olyan kisebb, de több szempontból remek címek adják, mint a Battlefield Play4Free, a Shattered Origins: Guardians of Unity, a The Next BIG Thing, a Back to the Future: Episode 3 – Citizen Brown, vagy a CoD Black Ops First Strike DLC-je. Konzolos tesztjeink közül a SOCOM: Special Forces és a legújabb Mortal Kombat tesztek emelhetők ki, de persze folytatódik az Xbox Live Arcade és a Nintendo 3DS játékok világába tett kiruccanásunk is. A durva felhozatalnak köszönhetően kicsit kevesebb hely jutott a PC Guru Extra rovatnak, ezúttal Homefront tippek-trükkökkel, illetve a THQ kiadóról írt cikkel lepjük meg az érdeklődőket.

GURU Extra PC Guru 2011/06 - kedvcsinálóGURU Extra PC Guru 2011/06 - kedvcsinálóGURU Extra PC Guru 2011/06 - kedvcsináló

Hardveres fronton a megszokott hírek mellett ezúttal arra keresünk megoldást, hogy tehetjük csendesebbé a gépünket, de leteszteltük a Razer mechanikus billentyűzetét, a Black Widow Ultimate-et, illetve egy belemenős írásban összehasonlítjuk az ASUS HD6990-et a GTX 590-nel, illetve az iPad 2-t a Xoommal, dőljön el végre, ki a jobb.

Teljes játék fronton egy eddig az ismeretlenség homályában megbújó játékkal jelentkezünk, de a visszafogottabb marketing nem jelenti, hogy a Clutch bármivel is kevesebbet érne, mint vetélytársai -- legfőbb előnyeit Chris az alábbi videóban foglalja össze.



FIGYELEM:

Ahogy azt az újság címlapján külön feltüntettük, a PC Guru e havi száma felnőtt tartalommal került a boltokba, így mindenki csak saját felelősségre vásárolja meg az aktuális újságot. Fokozottan felhívjuk a meztelenséget, az erőszakot és a vért felháborítónak tartó kedves olvasóink figyelmét, hogy a borító csak a kezdet, a lényeg a belső oldalakon helyezkedik el!