• Visszatért a játékiparba a BioWare társalapítója, Greg Zeschuk
  • A Biba Ventures elnöke lesz
  • Játszóterekre szánt AR, augmented reality alkalmazásokkal foglalkozik majd

A BioWare társalapítója, Greg Zeschuk 2012-ben maga mögött hagyta a játékipart, hogy a sörkészítéséről készítsen egy websorozatot The Beer Diaries címmel -- most azonban visszatért korábbi foglalkozásához.

Zeschuk a vancouveri székhelyű újonc csapat, a Biba Ventures elnöke lesz, és játszóterekre szánt AR (augmented reality) programokkal foglalkozik majd. Ezt a gyakorlatban úgy kell elképzelni, hogy a Biba megoldásának kihasználására megépített (ezeket a partner, a PlayPower készti majd) vagy az ezekkel kompatibilis, már meglévő játszóterek kiterjesztett valósággal felturbózott akadálypályák lesznek: a szülő a kezében tartott mobilalkalmazással látja a fantáziadús terepeket, és különböző feladatokkal bízza meg a gyerkőcöket. Természetesen lesz pontgyűjtés és virtuális kitűzők, valamint online ranglétra.

„A PlayPower és a Biba új kategóriát teremt, egy ötletes módot arra, hogy az új médiaszokásainkat keverje az egészséges és szórakoztató szabadtéri játékokkal.” -- foglalta össze Zeschuk az ötletet, amit 3 és 9 év közötti gyerekek számára ajánlanak.

Arról nem szól a fáma, hogy mikor nyit meg az első ilyen játszótér, illetve a részleteket illetően is van egy rakás kérdés, de ezekre talán választ kapunk márciusban, ekkor ugyanis, a GDC keretében bővebben fog beszélni a projektről a Biba elnöke.

greg-zeschuk.jpg