ArmA 2:




Miről is szól a fáma? Végre megérkezik június 30-án a nagysikerű ArmA: Armed Assault folytatása, amiben egy amerikai tengerészgyalogost alakítva próbáljuk kieszközölni egy fiktív exszovjet köztársaság megmentését a nagy és örök gonosz Oroszországgal szemben.

Miért kell ez nekem? Egyrészt azért, mert a Bohemia Interactive nevéhez köthető a nyolc éve megjelent Operation Flashpoint, másrészt pedig azért, mert egy felturbózott grafikai motorral kerül piacra a játék, ami az előzetes videók alapján is remek harcokat ígér a háborúk szerelmeseinek.

Batman: Arkham Asylum:




Miről is szól a fáma? A Sötét Lovag eddigi legnagyobb kalandjába csöppenünk bele (előreláthatólag augusztus 25-én), amiben Gotham City hírhedt elmegyógyintézetének gonosztevőivel kell felvennie a harcot, akik közül természetesen a legnagyobb fenyegetést Joker figurája jelenti (aki mellesleg Heath Ledger zseniális alakítását követően beírta magát a filmtörténelembe).

Miért kell ez nekem? A készítőknek sikerült az utóbbi hetven év képregényeire szóló jogokat megszerezniük, így rengeteg ismerős főgonosszal találkozhatunk majd, illetve ezen felül az Unreal 3 motor gondoskodik a látványorgiáról. A történet pedig ugyebár adott, amiben még a Bioshock írója, Paul Dini is segédkezett.

Bionic Commando:




Miről is szól a fáma? Az 1988-as Bionic Commandót egy vadiúj és mostani igényeknek megfelelő köntösbe bújtatja a Capcom és a Grin, amiben Spencer visszatérésével vehetjük kezelésbe a világot fenyegető terroristákat. A történet szerint Spencer egy biológiai csodafegyverré vált, aki bionikus karjának köszönhetően számos különleges képességgel van megáldva.

Miért kell ez nekem? Az eredeti játék óta rengeteg idő telt el ahhoz, hogy a készítők kellően átgondolják és átformálják játékukat a mostani játékosok számára. Számos kihívás (nevezzük nevén a gyermeket: challenge) és titok fogja előreláthatólag arra ösztönözni az embereket, hogy letesztelhessék rátermettségüket és persze képességeiket.

Megjelenés: július 28-án!

Call of Juarez: Bound in Blood:




Miről is szól a fáma? A McCall testvérek ismét pisztolyt ragadnak — mi másért, mint az aranyért és az ezzel járó dicsőségért kedvenc westerntémájú FPS-ünk folytatásában, ahol is többek közt egy tetszetős polgárháborúba fogunk belecsöppenni.

Miért kell ez nekem? Első és legfontosabb indok a vadnyugati környezetben játszható multiplayer mód, ami vélhetően nem csak a netes, hanem a LAN-os baráti összejöveteleken is jelen lesz. Ehhez társul egy, a vadnyugaton átívelő, véres testvértörténet, ami talán még a westernt hírből is kerülő játékosokat is lázba fogja hozni. Megjelenés június 30-án, úgyhogy már nem kell sokat aludni, cowboy!

Videóteszt

CrimeCraft:



Miről is szól a fáma? Egy alapjaiban új MMORPG-t próbálnak alkotni a Vogster Entertainment műhelyében, aminek alapját a sokak által alkalmazott, nagyszerű Unreal 3 motor jelenti. A World of Warcraft letaszításáról biztosan nem lesz szó, de egy modern világban játszódó, többféle játékstílust magába foglaló (üzletelés, kereskedés, maffia), remélhetőleg addiktív és nem a süllyesztőben eltűnő MMOG-ről azonban biztosan.

Miért kell ez nekem? A nemrégiben tizedik szülinapját ünneplő Counter-Strike-ból átültetett játékmenet, valamint a modern vállalati és egyéb csoportosulások egy MMOG-n belül érdekes elegyet képezhetnek, amiből még jó is kisülhet az egyszeri casual gamerek számára (a többiek maradjanak nyugodtan a bevált „recepteknél”).

Megjelenés: augusztus 25.

Tropico 3:



Miről is szól a fáma? Vedd át a hatalmat egy banánköztársaság felett, melyet kedvedre irányíthatsz a népszerű stratégiai franchise harmadik részében.

Miért kell ez nekem? Az előző Tropico játékoknak köszönhetően kedvedre irányíthattad a kalózokat és a trópusi szigetek kereskedelmét, míg most a hidegháború van soron. Emellett a Kalypso Media a Haemimont Gamest bízta meg a játék fejlesztésével, amelyhez már több játék remek újragondolása is köthető (Celtic Kings, Imperium Romanum-sorozat).

Megjelenés: szeptember 1.

Wolfeinstein:




Miről is szól a fáma? Arról, hogy visszatért az FPS-ek nagypapája, amiben B.J. Blazkowiczként, a Szövetségi Kommandó egyik tagjaként ismételten megküzdhetsz a nácikkal, akik immáron egy különleges energiaforrással, a Black Sunnal rendelkeznek.

Miért kell ez nekem? A hosszú távollét után végre visszatért a Wolfeinstein-széria, ami remélhetőleg hozni fogja a megszokott színvonalat és egy nagy adag kellemes szórakozást az esős nyári napokra. Ha a Raven és az id Software a szülő, akkor a gyerek se lesz semmi...

Megjelenés: augusztus 4.

Street Fighter IV:



Miről is szól a fáma? A Street Fighter IV a legendás, húsz éves múlttal bíró verekedős játékszéria legújabb része, melyben visszaköszönnek ránk a régi karakterek, de természetesen újabbakkal is megismerkedhetünk.

Miért kell ez nekem? Ha neked ehhez információra van szükséged ezzel kapcsolatban, akkor idáig vagy a civilizációtól elzárva éltél, vagy még a Milupa finom ételeit fogyasztod. A kor igényeinek megfelelő látványvilággal rendelkező verekedős játékot kapunk, ami a régi játékgépes és játéktermes időket idézi.

Megjelenés: június 30. 

Videóteszt