• Ono Josinori a Capcom egyik sztármunkatársa
  • Ő felel többek között a Street Fighter-sorozatért
  • Állítása szerint 2 millió eladott példány egy folytatás záloga
  • Az, hogy a játék jó-e, senkit sem érdekel

 Ono Josinori a Capcom egyik legfontosabb embere, aki a népszerű Streer Fighter-sorozat fejeként sokat látott már a játékiparból. Sajnos pedig mint kiderült, ez a sok nem mindig szép és rózsaszín volt: a Famitsunak adott friss interjújában elköhintette, hogy valójában min múlik az, hogy egy játék folytatást kaphat-e vagy sem.

„Én is mindig ezt mondom bent a cégnél.” – kezdte mondandóját, amikor az újságíró Street Fighter X Tekken folytatása felől érdeklődött. „Csakhogy végül mindig belefut az ember egy olyan falba, amit nem képes áttörni. Például, ha egy játékból nem adnak el legalább 2 millió példányt, azonnal kettébe kell törnünk a folytatásról szőtt terveinket. Ez ugyanis azt jelenti, hogy nem teljesítettünk elég jól. Ezek után mindössze annyit tehetünk, hogy igyekszünk tanulni a hibáinkból és többet nem elkövetni őket.”

Magyarul: ha a játékod állatian király ószom, akkor sem kaphat második részt, amennyiben X darabot nem sikerült eladni belőle. Ez persze nem újdonság, ami meglepő, az a 2 milliós határ. Bár könnyen hihetnénk, hogy Josinori mindössze a Capcomról beszélt, valószínű, hogy ez a szám már általános a nagy kiadóknál.

Ono Josinori