Phil Spencer, az Xbox részleg vezetője gyakran válaszolgat Twitteren a játékosok kérdéseire, legutóbbi pedig azt kérdezték tőle, hogy lehetséges volna-e a Windows 10 asztalát a konzolunkra közvetíteni és azon keresztül a tévéképernyőn megjeleníteni. 

Webshop ajánló
Xbox One
  • XBOX One

Spencer erre azt felelte, hogy jelenleg a konzolról PC-re történő streamelést véglegesítik, de tetszik az ötlet. Hozzátette, hogy erre vonatkozóan pontos terveik még nincsenek, illetve előbb az egér és billentyűzet támogatását kell biztosítani, ami viszont már nincs messze.

Ezek szerint tehát a jövőben egérrel és billentyűzettel is használhatjuk az asztali konzolunkat, ám ahogy ennek megjelenése, úgy a gyakorlati haszna sem ismert, mármint a Windows 10-es asztalunk közvetítésén túl. Játékra a legtöbb esetben, főleg online valószínűleg nem lehetne használni, ugyanis túl nagy előnyt jelentene az egér precizitása egy mezei kontrollerrel szemben, ugyanakkor opcionális lehetőségként elképzelhető volna, és akár még utat is nyithatna az egyik nagy MOBA konzolos megjelenése előtt, illetve a stratégiai játékoknak is nagyobb létjogosultsága lehetne.

top-5-microsoft-traolni-fog.jpg