Miután a Microsoft kihátrált szigorú üzletpolitikája mögül, az Xbox One és a PS4 között lényegében csak egy igazán nagy különbség maradt. Ez természetesen az ár, melynek tekintetében kerek 100 dollárral/euróval előrébb jár a Sony, ami miatt sokak szemében már most befutó a távol-keleti konzol -- az Activision azonban még nem látja ilyen egyértelműen a nyolcadik generációs gépek versenyét.

Az Activision Publishing elnöke, Eric Hirshberg a Games Industry International stábjának beszélt egy keveset az új, hamarosan teljes erővel kirobbanó konzolháborúról, s elismerte, hogy az első benyomás tekintetében valóban a PS4 jár előrébb, de ez még nem egy lejátszott meccs -- szerinte az csak természetes, hogy egy hatalmas vásárlói közönség két rivális termék közül az olcsóbbikat választja.

Noha az Activision szorosan a Microsoft mellett állt az elmúlt generációban, az Xbox One negatív első benyomása, s a PS4 jelenlegi kedvező helyzete miatt nem nyergel át a japánokhoz, folytatják a multiplatform megközelítésüket, s figyelemmel kísérik majd a versenyt, mely Hirshberg szerint nagyon szórakoztató lesz. Úgy látja, a várható forgatókönyv az lesz, hogy a Microsoft minden erővel meg akarja győzni a vásárlókat arról, hogy a drágább konzol megéri a pénzét. „A Microsoftnak meg kell nyernie a vásárlóik szívét, megmutatva nekik, hogy a prémium árkategória valódi értékkel bír.” -- tette hozzá. 

xbox-one-console.jpg