A hétvégén tudtuk meg, hogy azok a játékosok, akik az Xbox One konzolon valami miatt kitiltásra kerülnek, semmilyen módon nem játszhatnak, sem online, sem pedig offline. Ezt a hírt egy egészen megbízható forrástól kaptuk, nevesen a Microsoft hivatalos ügyfélszolgálatától, Twitteren -- de mint kiderült, nem a teljes igazságot olvashattuk.

Láthatóan az Xbox One-nal kapcsolatos házirend még nincs teljesen kőbe vésve, ugyanis a bannolás súlyosságának hírét követően az Xbox arca, Larry Hyrb (Major Nelson) kijelentette: minden magvásárolt játékunkhoz gond nélkül hozzáférhetünk, abban az esetben is, ha kitiltottak.

A Twitteren közölt üzenet állítólag valójában az Xbox 360-ról szólt, amit nem értünk, ugyanis kifejezetten az Xbox One konzollal volt kapcsolatos, másrészt pedig bannolás esetén a konzolon nem kell lemondanunk a fiókunkhoz kapcsolt licencekről, ahogy azt az ügyfélszolgálatos írta. Mindenestre bármit is akart mondani az illető, aki az üzenetet írta, tekintsük semmisnek, s hallgassunk inkább Major Nelsonra, ő ugyanis közelebb van a tűzhöz, jobban tudja, mi történik a konzol háza táján.

xbox-one-console.jpg