A Microsoft egy korábbi közleménye szerint a lokalizáció okolható azzal, hogy csak 13 országban lesz kapható az Xbox One idén novemberben, konkréten az a probléma, hogy nem sikerült még minden nyelvre lefordítani a Kinect hangfelismerő képességét -- ám tegnap kiderült, hogy a meghirdetett 13 országban sem mindenkinek fog az anyanyelvén működni ez a lehetőség.

A hivatalos oldalon került napvilágra, hogy a konzol premierjének napján csak öt országban lesz élvezhető a Kinect által nyújtott összes lehetőség az adott helyen használt hivatalos nyelven. Ezek az országok az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Kanada, Franciaország és Németország. A dolog ugyanis nemcsak nyelvfüggő: a nyelvi beállítások után az országot is ki kell választani az Xbox One beüzemelésekor, ami valamiért gátolja bizonyos parancsok használatát.

A Microsoft még nem hozta nyilvánosságra, hogy a többi helyszín és régió mikor lesz támogatott, illetve az sem világos még, hogy a világ többi táján mikor lesz kapható az Xbox One.

xbox-one-alt2.jpg