Május 21-én leplezi le a Microsoft a saját székházában a következő generációs Xboxot, melyről ugyan sok mindent tudunk már, de a nevében a mai napig nem lehetünk biztosak. Számos találgatás érte e téren a Durango kódnevű masinát. Tavaly nyáron még csak szimplán Xbox 720-nak hívtuk. Idén januárban a Pocket-lint Microsofthoz közeli forrásokra hivatkozva azt írta, hogy minden flanc nélkül csak Xboxnak keresztelik el, és az Apple termékeihez hasonlóan minden kütyü saját nevet kap, például XboxPhone, XboxTablet -- ezeket a címeket mellesleg a Microsoft le is foglalta. És ha már címfoglalás, e hónap elején a redmondi fiúk lecsaptak az Xbox Fusion és variánsainak domainjeire, úgyhogy egyből mindenki a Fusion névre tette a voksát. Eme népszerű ötletek mellett az IGN anno előhozakodott az Xbox Loop és az Xbox 8 címmel is -- utóbbit főleg az a pletyka indukálta, hogy a Windows 8 dübörög majd a masina alatt. Mi több, az Infinity sem most tűnt fel először, februárban a Destiny bejelentésekor a Bungie jóvoltából véletlen kiszivárgott egy kép, amelyen ott virított a végtelen jelével ellátott Xbox logó.

És most újra előkerült az Infinity, mint lehetséges név. Ezúttal az International Business Times indította el a pletykát, jól értesült, de nevét elhallgatni kívánó forrásra hivatkozva. A Microsoft természetesen a bejelentésig nem hajlandó kommentálni a pletykákat és spekulációkat, tehát megerősítést ezúttal sem kaptunk. Viszont a Redditre kikerült egy logo, amin ugyanúgy ott virít a zöld végtelen jel az XBOX felirat sarkában, mint korábban a Bungie-s képen. Ám ezúttal sokat mondó szlogen is van, imigyen hangzik: „Végtelen szórakozás. Végtelen lehetőségek.”

Xbox Infinity lesz az új Xbox neve?

Emellett a titokzatos forrás azt is elárulta, hogy a Microsoft már kiküldte a fejlesztői anyagokat. Ez utóbbi annyira nem eget rengető hír, hiszen a csapatoknak szükségük van azokra, ha az új Xbox premierjének napján a játékaikat a boltok polcain akarják tudni.

Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy a fent látható kép minden bizonnyal hamis: egy Reddit-felhasználó ma reggel indított egy témát, melyben azt pedzegeti, hogy mennyire meglepődött, amikor látta, hogy a fél internet az ő állítólagos alkotását hozta le. Aztán hogy most a hazugság hazugság-e, fene tudja, az xboxos pletykák kezdenek nevetségesen elburjánzani.

Akármi lesz a neve a következő generációs Microsoft konzolnak, sokáig már nem titkolhatják, május 21. itt van a küszöbön, szóval, ha előbb nem, akkor biztos vége szakad a találgatásoknak.