Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a következő generációs Xboxról semmi biztos információt nem tudunk azon kívül, hogy jön. A Microsoft május 21-én, saját székházában fogja leleplezni a konzolt, elárulva az első hivatalos részleteket, de míg ez bekövetkezik, maradnak a pletykák és találgatások -- most például az, hogy a konzol a Fusion nevet kapta.

Az új Xboxot eddig hol Durangónak, hol pedig Xbox 720-nak neveztük más, jól hangzó elnevezés ugyanis nem merült fel, de a mostanában frissen lefoglalt doménnevek felvetettek egy új lehetőséget. A redmondi cég lefoglalt egy sor XboxFusion-címet, s egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy ez lesz az új üdvöske végleges neve, elvégre jól cseng, illetve ismeretes, hogy a Microsoft a különböző szórakoztatási formákat (tévé, filmek, zene, játékok) szeretné egy gépen összegyúrni, vagy ha úgy tetszik, fuzionálni.

Természetesen hozzá kell tennünk, hogy nem ez az első ehhez hasonló névfoglalás a cég részéről: korábban már megszerezték az XboxNext- és az XboxGold címeket, s ezek között is van elképzelhető befutó. Fontos tudni, hogy az XboxInfinity-, az XboxDurango-, az XboxInfinite-, az Xbox720- és az Xbox8 címet nem a Microsoft foglalta le.

Az új Xbox megjelenését idén év végére saccolják az elemzők.

xbox-720.jpg