A Microsoft bétaállapotban beindította az Xbox Enforcement United programját, melynek célja az, hogy a közösség tagjai segítsenek a moderációban. A feladatot a programban külön kiválasztott, illetve a jelentkezés után sikeresen beválogatott Xbox Live Gold előfizetők végezhetik, akiknek egyelőre csak annyi a feladatuk, hogy a regisztrált neveket vizsgálják át oda nem illő tartalom után kutatva. A moderátorok többek között káromkodást, valamint rasszizmussal vagy droghasználattal kapcsolatos kifejezéséket keresnek, illetve az olyan neveket is vadásszák, amik az előző kategóriákba eső szavak tudatosan rosszul vagy idegen nyelven leírt, de azért felismerhető változatait tartalmazzák. 

Természetesen később a felelősségeket bővítik, engedélyezve a rendszer más területein is a játékosok felügyeletét, s noha ezt még a Microsoft konkrétan nem mondta, de nem elképzelhetetlen, hogy idővel az Xbox One tisztán tartásában is segíthetünk, elvégre a tegnap részletezett hírnévrendszer is a játékosok visszajelzéseire alapszik.

Aki jól, hatékonyan végzi a munkáját, az jutalmakban részesül, például az avatarja ruhákkal egészülhet ki, a fórumon kitűzőket hordhat, sőt még Xbox Live Arcade játékokat is átvehet. Jelentkezni az Xbox Community Level oldalon lehet.

konzol.jpg