Will Wright, akit a Sims és a SimCity atyjaként tisztel a világ, a GamesIndustrynak adott interjújában tért ki a játékvilág jövőbeli helyzetére. Wright szerint a konzolok kevésbé lesznek relevánsak, mert egyre több ember játszik más platformokon.



"Nem hiszem, hogy végük [a konzoloknak]. Csak szerintem kevésbé állnak majd a piac középpontjában, mint most. Úgy vélem, hogy később is lesznek játékra kihegyezett gépek a HDTV mellett, sőt, talán a játékosaik sem térnek majd el sokban a mostaniaktól. Egyszerűen arról van szó, hogy már most is rengeteg ember játszik, és sokan közülük nem ezeken a platformokon. A játékok régen 16 éves fiúknak tervezett szórakoztató szoftverek voltak. Mára egész generációk váltak játékosokká, akik nemtől függetlenül is élvezik a játékokat, legyen szó mobiltelefonról, Facebookról, bármiről."

Will szerint a játékosok többsége eltávolodik majd a több órás egy helyben ülést követelő szoftverektől, és inkább rövid etapokban szórakozik, mint mondjuk mostanában az Angry Birds-féle címekkel szokás. Ha ez igaz, akkor a AAA kategóriás játékvilág komoly bajban lehet.