A Flappy Bird kis túlzással meghódította a világot, ám amilyen elemi erővel robbant be a program, olyan gyorsan el is tűnt. A programot kitaláló vietnami programozó, Dong Nguyen elmondása szerint a játék által hozott népszerűség tönkretette egyszerű életét, valamint függőséget váltott ki alkotása a játékosok körében, így jobbnak látta, ha eltávolítja a piacterekről a repülni alig képes madarat -- nincs azonban kizárva, hogy a bombasiker visszatér.

Nguyen a Rolling Stone magazinnak adott interjút, melyben elmondta: a Flappy Bird vagy annak egy folytatása visszatérhet a piacterekre, de ha lesz is valami, az figyelmeztetések egész sorát tartalmazza majd, például azt, hogy néha tartsunk szünetet.

Érdemes tudni, hogy Dong Nguyen reklámokból napi szinten 50 ezer dollárt zsebelt be, így minden bizonnyal ez is közrejátszhat abban, hogy a Flappy Bird visszatérését fontolgatja, na meg azt se felejtsük el, hogy a milliónyi másolat tengeréből könnyen ki tudna emelkedni az eredeti.

A programozó egyébként nem lustálkodik, sőt egyszerre három játékot is készít. Az egyik egy cowboy tematikájú lövölde, a másik egy felülnézetes repülős játék Kitty Jetpack néven, a harmadik pedig a Checkonaut, egy akció-sakk program. Az egyik alkotás még ebben a hónapban megjelenik, s kíváncsian várjuk, hogy sikerül-e megismételnie a Flappy Bird kiugró sikerét.

flappy-bird-alt.jpg