Érdekességek a hétvégére a rovatunkban az elmúlt hét nap hírértéket nem tartalmazó, de szórakoztató, lenyűgöző vagy éppen vicces apróságairól (videók, képek, történetek) emlékezünk meg, a teljesség igénye nélkül.

A hét videója

Az XboxAhoy készített egy nagyon jó összeállítást arról, hogy milyen sok helyen található meg a Desert Eagle az akciójátékokban. A látványra is szép videó sok érdekes információt árul el a híres kézifegyverről, kezdve azzal, hogy mikor kezdték a tervezését, egészen addig, hogy a Call of Duty-sorozat szinte minden egyes fontos pillanatában kulcsszerepet játszik a Desert Eagle.

Furcsák lettek a lövöldék -- mondja a Plants Vs. Zombies: Garden Warfare legújabb videója, és teljesen igaza is van, hiszen mással tényleg nem lehet jellemezni azt, mikor egy delfinpuskával ölhetjük halomra az ellenfeleinket. Kár, hogy még mindig nem kapott megjelenési dátumot a PC-s kiadás...

Nem teljesen a játékvilághoz kapcsolódik a Halálcsillag tervezőjének nyílt levele, de éppen elég játék készült a filmsorozat alapján, hogy az Érdekességek a hétvégre rovatban is helye legyen ennek a szösszenetnek, másrészről pedig szerintem nagyon is vicces írás ez a Dorklytól, úgyhogy olvassátok el. Végre felszínre kerül az első Halálcsillag pusztulása mögött álló igazság, vagy legalábbis egy teória arról.

star-wars-halalcsillag.jpg

Így kell kicsivel több mint két perc alatt teljesíteni a Spelunkyt.

A játékvilágon végigsöprő új őrület a Flappy Bird, amely szó szerint milliónyi játékosnak ment az idegeire, de ennek ellenére imádják. Az eredeti program viszont ma már nem érhető el, a készítőnek ugyanis elege lett a hírnévből, illetve a függőséget okozó programtól féltette az emberiséget -- a törlés azonban csak elősegítette azt, hogy jöjjenek a klónok, amikből egyébként addig sem volt hiány.

Van már mindenféle variáció, melyek közös vonása az, hogy a játékmeneten egy jottányit sem változtatva dobják piacra ugyanazt a játékot, csak más a kinézet: van már Flappy Doge, Flappy Bert és az Atari 2600-ra átültetett Flappo Bird is -- szerencsére azért nem mindenki lusta, és léteznek érdekes variációi is a formulának. Itt van rögtön a belső nézetes First Person Flappy, és ennek Oculus Rift-kompatibilis testvére, a Floculus Bird, aztán van szöveges kalandjáték Flap néven, a Ninja Flop dobócsillagokkal és nindzsákkal növeli a nehézséget, a Flap MMO pedig közösségi élményt csinál a bénázásból. Van tehát miből válogatni, egészségére mindenkinek.

flappy-mmo.jpg

A Flappy Bird-mizériához tartozik még az is, hogy az eredeti játék eltűnését követően az aukciós oldalakon megjelentek az olyan eladó iPhone-ok, amiken még ott van a program, méghozzá durván áron felül. Egy-egy példány az ezer dollárt is meghaladhatta, mondván a Flappy Bird értékének többszörösére emeli a telefon árát.

A spumwack néven ismert YouTube felhasználó elkészítette a világ leghaszontalanabb építményét a Minecraft segítségével. A szerkezet egy óra, ami egy ajtóhoz van kapcsolva, ez az ajtó pedig csak akkor fog kinyílni, amikor az univerzumban minden élet és energiaforma megszűnik létezni. Nézzétek meg a videót, hogy értsétek is, miről van szó.

A Man at Arms ezen a héten a Halo-sorozat ikonikus fegyverét, az Energy Swordöt készítette el -- na, nem plazmából, hanem acélból, de így sem rossz.