• Idén ismét jelentkezik az Esport Fest
  • Időpont: március 12.
  • Helyszín: MOM Sportközpont
  • League of Legends és Counter-­Strike: Global Offensive döntő - másfél millió forintnyi pénznyereményért megy a küzdelem
  • Hearthstone, Rocket League versenyek is várnak
  • A legnépszerűbb magyar YouTube videósok is feltűnnek majd

Minden eSport-rajongót vár nagy szeretettel a Special Effects Event által rendezett és az Egymillióan a Magyar Esportért, valamint az Electronic Sports League (ESL) szakmai támogatásában megrendezett Esport Fest.

Idén már a második alkalommal kerül sor Magyarország legnagyobb eSport rendezvényére!

Március 12-én a MOM Sportközpont vár titeket, ahol Magyarország legjobb League of Legends és Counter-­Strike: Global Offensive csapatai küzdenek meg egymással a másfél millió forintnyi pénznyereményért -- a nyeremény nagysága egyedülálló a hazai e­sport versenyek és rendezvények között, ehhez mérten pedig az érdeklődés is nagy volt. Összesen 1200 versenyző nevezett a kvalifikációkra, ám közülük mindössze a 20 legjobb játékos biztosíthatja részvételét helyszíni fináléba.

A két játék győztese 500 000, az ezüstérmesek 200 000, a harmadik helyezettek pedig 50 000 forinttal gazdagodnak játékonként. A döntőket természetesen nem csak a helyszínen, de élő közvetítésen keresztül is lehet majd követni a http://www.twitch.tv/esportfesthu csatornán. A kiváló hangulatról profi műsorvezetők és a két játék legjobb hazai szakkommentátorai gondoskodnak.

esport-fest-2016.png

Az e­sport döntők mellett a látogatók az 1v1 színpadokon a Hearthstone virtuális kártyajáték és a Rocket League autós foci versenyekre nevezhetnek a helyszínen. Néhányan a legnépszerűbb magyar YouTube videósok közül is ellátogatnak a rendezvényre. A nézők azonban nemcsak találkozhatnak a videósokkal, hanem játszhatnak is velük.

Az OVS Fest színpadánál többek között Pamkutya, UNFIELD és GoodLike is vállalta a kihívást, hogy összemérje tudását a látogatókkal Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, Hearthstone vagy Rocket League játékok egyikében. A kísérő program egész napos, melynek keretében a rendezvényre látogatók több videóssal is találkozhatnak, játszhatnak majd az OVS Fest színpadán.

Emellett idén az EsportFest ad otthont az Év Esportolója díjátadónak, melynek keretében több kategóriában is kihirdetik a tavalyi év legeredményesebb játékosait és csapatait.

További információkért látogasson el a http://esportfest.hu oldalra, vagy a fesztivál Facebook oldalára.