A leginkább a Destiny 2 (ebből volt is egy kisebb 'balhé') és a Warframe eltitkolt gyermekének tűnő The First Descendantet nem kevesebb mint 10 millió felhasználó próbálta ki az első egy hét során, ami kirobbanó sikernek mondható – még úgy is, hogy egy ingyenes címről beszélünk, hiszen ez sem feltétlenül garancia a sikerre. A Nexon Games looter shootere azonban ettől függetlenül nem örvend túl jó megítélésnek, hiszen amellett, hogy csupán 57 ponton áll Metacriticen, Steamen is a "Vegyes" plecsni virít az adatlapján, ami jól jelzi, hogy vannak bajok a programmal (azok a fránya mikrotranzakciók, ugye).

Persze nem a látvány látvány terén, hiszen az Unreal Engine 5 erejének köszönhetően rendkívül mutatós a lövölde, ám talán még ennél is fontosabb, hogy a fejlesztők kimondottan szemrevaló karaktereket kreáltak – pláne, ami a gyengébbik nem képviselőit illeti. Mindennek fejébe a hősökhöz érkező extra ruhadarabokat is rendre úgy alkotják meg a derék művészek, hogy azok minél inkább kiemeljék a szereplők vonalait – vagy épp úgy, hogy a lehető legkevesebbet bízzák a képzeletre, elég csak Ultimate Bunnyra vagy a fürdőruhákat tartalmazó csomagra gondolni. A Nexon jól láthatóan ismét ehhez az eszközhöz folyamodik a kissé hanyatlásnak indult játékosszám feltornászása érdekében, bejelentette ugyanis az Ultimate Freyna pakkot, amely két új szerelést varázsol a mérgező hölgyemény ruhatárába.

Ahogy azt a mellékelt ábra is mutatja, az október 10-én elérhetővé váló hacukák meglehetősen szép látványt nyújtanak (csak aztán nehogy a boss harcok lássák kárát), a teaser alatt olvasható hozzászólások alapján pedig szinte mindenkinek bejönnek a skinek, szóval várható „némi” emelkedés a mikrotranzakciókból befolyó összegek terén. Persze olyan felhasználó is akadt, aki odaszúrt picit a nyugati médiának/stúdióknak, hisze egyre inkább úgy tűnik, hogy a tengerentúlon már offenzívnek minősül a szép karakterek szerepeltetése, miközben keleten egész marketing kampányok épülnek erre – lásd hírünk alanya vagy a csábos hősnőt felvonultató Stellar Blade. Szerintetek elég lesz néhány új ruha ahhoz, hogy ismét fellendüljön a The First Descendant iránti érdeklődés?

A borítóképek forrása: Nexon, PlayStation Store