Ma reggel értesültünk arról, hogy a Bethesda végzett a The Elder Scrolls V: Skyrimmel, s most már teljes gőzzel nekiálltak az új projektjük fejlesztésének, melyen már egy kisebb csapat eddig is dolgozgatott. Természetesen a stúdió azt nem árulta el, hogy miről van szó, így minden rajongó találgatásba kezdett -- a legnépszerűbb elképzelés az, hogy a Fallout-sorozat várva várt következő része jön.

Ennek az elméletnek remek táptalajt adott az alább látható, a cég által közétett videócska, melyben egy forgó bakelitlemez látható, rajta Bach első szerzeményével. Ez azért érdekes, mert a barokk zeneszerző több művét is hallhattuk a Fallout 3-ban, logikus volt tehát a folytatás megtippelése -- a Bethesda azonban szertefoszlatta a reményeinket.

Twitteren a cég vezetője cáfolta azt, hogy az új Fallout érkezne, így mindenki átállt a B-forgatókönyvre, miszerint egy új Wolfenstein fog megjelenni. Ez is logikus, hiszen a németekhez Bach zenéje is kötődik, s talán pont az egyik okkult náci tiszt az ő zenéjét hallgatja. A PlayNews stábja fel is figyelt a Machinegames pár dolgozójának nemrégiben frissített önéletrajzára, melyek szerint készül a híres sorozat következő része, Project Tungsten kódnév alatt. Természetesen erre a lehetőségre nincs perdöntő bizonyítékunk, így akár az is lehet, hogy Mikami Sindzsi, a Resident Evil-sorozat szülőatyjának új horrorjátéka, a Project Zwei kész a nyilvánosság elé állni, bár ez még a fejlesztés korai szakaszában járt, mikor legutóbb hallatott magáról.

Ezen a ponton igazából bármi lehet a rejtélyes projekt, ebbe beleértve egy teljesen új, eddig titokban tartott IP-t is, így maximum csak találgatni tudunk a hivatalos leleplezésig -- tegyük is ezt meg: szerintetek min ügyködik a Bethesda?