Többet jelent számodra a járgány, mint egy eszköz, amivel eljutsz A-ból B-be? De ráférne már egy kis javítás, korszerűsítés? A Widi Automotive veterán jármű felújítás szolgáltatásával úgy keltheted új életre az autót, hogy közben régi fényében csillog majd!

Hogyan történik a klasszikus járművek restaurálása?

Az autógyártás alapjai kissé mások voltak a régi időkben, mint napjainkban. Hiszen gondoljunk csak bele, ma már robotkarok és egyéb automatizációs folyamatok segítik a termelést. Régen ez nem így volt. Pontos, precíz munkával és teljes mértékben emberi kézzel készültek el a járművek.

21. századi fejjel gondolkodva meg kell érteni ezt az eszmerendszert. Egy veterán autó felújításakor ugyanis pontosan erre a precíz, alapos, mindenre kiterjedő szemléletmódra lesz szükség. Nézzünk egy példát erre vonatkozólag.

Egy izgalmas terepjáró felújításának története

Az 1998-as dízel, 91 kW teljesítményű Toyota Land Cruiser BJ71 igazi kuriózum. Az ízig-vérig terepjáró azonban az idők alatt sokat kapott és kopott. Éppen ezért az volt a cél, hogy a járgány újra a régi fényében tündököljön, és akár muzeális minősítésére is alkalmas állapotba kerüljön, de legyen még strapabíróbb, hogy a dunai hajós kirándulások alkalmával, vontatásokhoz is megfeleljen.

workshopwidiautomotivecom-2024-januar-linkmarketing-2.png

Először is szét kellett szerelni az egész járművet, feltárni a különböző hibákat. Majd jött az alvázon elvégzett homokfúvás. Ezt követően indulhatott csak el a lakatosmunka. A legapróbb hibák, a legkisebb rozsdásodás is megszüntetésre került. Jöhetett a lemezfedések felnyitása, kitakarítása, felületkezelése. Amikor a lakatosmunka véget ért, a teljes alváz horganyozása, alapozása és fényezése is megtörtént.

Gondolni kellett továbbá a futómű elemeire és alkatrészeire is. Amit lehetett, azt javítottak, amit nem, azt cseréltek. Ezeket is újraalapozták és festették a homokfúvást követően. A karosszéria teljes restaurálása is megtörtént, valamint a vezetékhálózat átvizsgálása, a hibalehetőségek feltárása. A gyári alkatrészeket kivéve ami bekerült, az például a sportkormány, a futómű szett, a lengéscsillapítók és az ARB differenciálzár.

Ne add fel, ha eljárt felette az idő!

Őrizzük meg a klasszikus autók hangulatát! A restaurálási folyamat végén a járgány újszerű állapotban, mégis eredeti minőségében kerül vissza a tulajdonoshoz. Alapos és precíz munkán fog átesni az autó, tiszteletben tartva a régi idők szép szokásait.

A Widi Automotive Workshop csapata veterán járművek restaurálását és szervizelését tűzte ki fő céljául. A teljes felújítási folyamatot elvégzik, de akár egy-egy alrendszer (motor és hajtáslánc) javítása is szolgáltatási körükbe tartozik.