Abban az esetben pedig, ha erre nem fordítunk kellő figyelmet, akkor gyengévé és töredezetté válhatnak, ami nem csupán csúnya, hanem rendkívül bosszantó is.

Ez a helyzet azonban könnyen orvosolható, ha a DOUGLAS körömápolóinak használatát beépíted a szépségápolási rutinodba. A mai cikkünkben pedig ezeknek a helyes használatát szeretnénk bemutatni.

Mi okozhat töredezett körmöket?

A leggyakoribb okok közé tartozik a túl durva vagy elégtelen körömápolás, amely során a körömlemez megsérül. Ide sorolható például az ollóval vagy a körömcsipesszel történő körömvágás, amelyeket a szakértők nagyon nem javasolnak, mivel a körmök szálkásodását okozhatják. 

doug2.jpg

Sokszor előfordul azonban az is, hogy a műkörmök, valamint a géllak és az akril károsítják a körmök szarurétegét, amelynek eredményeként töredezetté válnak. De a lehetséges okok közé sorolható még a tápanyaghiány, a hormonális változások, továbbá a különböző bőr- és a körömbetegségek.

Hogyan segítenek ilyenkor a körömápolók?

Az általad kiválasztott körömápoló rendszeres használatával olyan tápanyagokkal láthatod el a körmeidet, amelyek gondoskodnak arról, hogy azok ismét erősek és rugalmasak legyenek. Ilyen lehet például a ricinusolaj, a kamilla, a szőlőmag, a jojoba és a mandula.

A használatuk rendkívül egyszerű. Vigyél fel belőlük egy vagy két réteget a csupasz körmökre és a körülöttük lévő bőrfelületre, majd ezután ahelyett, hogy csak szimplán hagynád felszívódni, az ujjbegyeddel alaposan masszírozd be őket minden egyes ujjadon, egészen a középső ujjperccsontodig. Ha néhány perc után úgy látod, hogy a bőröd teljesen beitta a rétegeket, érdemes megismételned még egyszer a teljes kezelést a maximális hatékonyság érdekében. 

Mit tehetsz még ezenkívül?

A legfontosabb, hogy mellőzd a körömvágó olló és csipesz használatát! Alkalmazd helyettük inkább a körömreszelőt, amelynek a segítségével reszeld a körmeidet ovális formájúra! Arra viszont mindenképpen ügyelj, hogy ne reszeld őket túl rövidre! 

Emellett érdemes még rendszeresen gyengéd szappannal és körömkefével is megtisztítani a körmeidet, valamint polírozóbuffert használni a barázdák kiegyengetése és a köröm beszakadásának elkerülése végett.

A fentieken túl tanácsos még odafigyelned arra is, hogy elegendő mennyiségű fehérjét vigyél be a szervezetbe, amelynek a legjobb forrása a baromfi, a tojás, a zöldségek, a magvak és a diófélék. Ezzel ugyanis megtámogathatod a szervezetedet a körmök egészségéhez szükséges keratin előállításában. Továbbá fontos még a C- és a B-vitamin bevitel is.

Végül, de nem utolsó sorban, még azt tanácsoljuk, hogy ilyen esetben egy ideig kerüld a színes körömlakkok használatát, hogy a töredezett körmeidnek időt adhass a regenerálódásra. Abban az esetben, ha mégis úgy döntenél, hogy felkensz valamilyen körömlakkot, akkor feltétlenül figyelj annak az összetevőire!