A kecskeszimulátor sikere óta nehéz meglepni az embert, de amikor befutott ennek a játéknak a sajtóanyaga, hangosan felnevettem. Na, nem azért, mert a téma olyan vicces lenne, hanem azon mulattam, hogy milyen dolgokból képesek manapság az emberek játékot készíteni.

Az Androidra és iOS-re elkészült, ingyenes Weed Green Rush: Legalize It!-ben a játékosok célja a marihuána legalizálása. A programot egy Dél-Koreában élő fickó, Glenn Jeong készítette. Tudni kell, hogy Dél-Koreában nagyon szigorúak a törvények a marihuánával kapcsolatban, ha valaki könyvet ír, vagy éppen játékot fejleszt a témában, az után biztos nyomozást indít a rendőrség fogyasztás és terjesztés gyanújával.

Így történt ez Glenn Jeonggal is, aki nem árulhatja portékáját – mármint a Weed Green Rush: Legalize It!-et, nem konkrétan a Weed Greent –, miközben az egész világon bárki letöltheti a Google Play-ből és az App Store-ból.

Na de mi is a Weed Green Rush: Legalize It!? Tulajdonképpen egy fapados menedzselős program, ahol mindenfélét megtudhatunk a fű jótékony hatásairól, s ezek felhasználásával, támogatók toborzásával, saját fűüzletünk felvirágoztatásával kell kis gyógyszertárunktól eljutni a világ csúcsáig, ahol nem csak a legalizáltuk a gandzsát, de a mi kezünkben van a termesztéstől a terjesztésig minden.

A program amúgy egész komoly kis cucc, sok mindenre oda kell figyelnünk. Már a fű megtermesztése sem egyszerű feladat, hiszen a folyamatos vízellátás és a megfelelő fény és föld elengedhetetlen az egészséges Mariskához, de ugye az eszközök, vagy éppen a mag beszerzése sem ingyen megy. Úgyhogy saját gyógyszertárunk fenntartása sem egyszerű móka, és ahogy egyre több és jobb eszközt tudunk venni (tovább kitartó izzó, több termőhely, modernebb vízellátás, jobb minőségű föld, stb.), úgy kerülünk egyre közelebb a legalizáláshoz, meg a többihez.

Külön jó pont, hogy a készítő viszonylag pártatlanul próbálja a marihuána jó tulajdonságait felsorolni, és leginkább a medikai oldalról közelíti meg a témát – de azért a szórakoztatóbb oldalt is érinti. Mindent összevetve, a Weed Green Rush: Legalize It! bár első hallásra talán mulatságosnak tűnik, maga a játék elég jól sikerült ahhoz, hogy érdemes legyen kipróbálni.