Végigjátszások és tippek-trükkök a Steamen

Újabb közösségi funkcióval bővült a Steam eszköztára. A Steam Guides egy új fül a Community opció alatt, mely persze csak angol nyelven érhető el. A bétatesztről decemberben mi is beszámoltunk, azóta azonban bárki számára elérhetővé vált a lehetőség, hogy saját végigjátszásokat, tippek-trükköket és egyéb segédleteket osszon meg a Steam felhasználóival.

Mivel a játékosok már a bétafázis alatt is szorgalmasan dolgoztak, az oldal nem kevesebb mint 1200 segédlettel indult útjára, s ez a szám folyamatosan nő. Egyetlen negatívuma, hogy angol nyelvtudás kell a használatához, bár az is igaz, hogy alapvető szövegértés nélkül a többi hasonló kezdeményezés sem használható.

Hogy a Steam hosszú távon a népszerű GameFAQs vagy IGN Guides babérjaira tör-e, elválik. Az azonban vitathatatlan, hogy az ötlet nagy népszerűségnek örvend. Egy minden részletre kiterjedő Torchlight II kalauzért vagy a PlanetSide 2-t kezdőknek elmagyarázó írásért nem kell többé a szomszédba menni, és ez még mind csak a jéghegy csúcsa.