Tehát nincs több móka a Mammutban, mivel bezárt a T-Online PG Cyber Café, úgyhogy ne gyertek csütörtökön, mert már nincs hova! Nagyon hirtelen húzták le rolót, aminek az okát mi sem értünk pontosan, de egy nem hivatalos közlemény napvilágot látott, melyben a szervezőcsapat lelke, Gáspár 'BugBeaR' József nyilatkozik a miértekről:

"A Progamers cseh vállalkozás 2006. szeptember 5-én nyitotta 80 gépes termét. Ezen felbuzdulva sok rendezvényt indítottunk el, minden spektrumban, de hamar szembesültünk a ténnyel, hogy a közösségek romboló ereje felülmúlhatatlan. Nem lehet egyszerre jégtánc és kosárlabda mérkőzés egy teremben. Voltak húzós versenyek, voltak kemény szituációk, de úgy gondolom, ez a terem forradalmi lépést jelentett és megmutatta minden beruházónak, van létjogosultsága egy ilyen teremnek is.

Pontosan egy évre rá szomorúan tapasztaltuk én és kollégáim, hogy a terem, melyet saját két kezünkkel építettünk, most bezárja kapuit és végleg elköltözik. Az okok? Anyagi, elvi, személyes – bármi is, nekünk, az e-sportban tevékenykedőknek ez most két lépcső visszaugrást jelent.

Hivatalosan álljon itt annyi, hogy az üzlet bezárt, megszűnt az egyetlen 80 gépes terem, mely egykoron a Mammut I III. emeletén kapott helyet. Az oka az üzleti rizikó és a külhon „józan” gondolkodása a befektetéseiről és annak megtérüléséről – a lényeg – ÜZLET. Nincs értelme tovább csinálni, mert a kellő mögélátás nélkül csak téves ítéleteket lehetne levonni.

Bizony a közösség tagjainak lassan el kell dönteni, hogy merre akarnak haladni. Maradnak az amatőrködés mellett, vagy a profi irány vonzza őket jobban és ezen felül mit szeretnének kezdeni felhalmozott játéktudásukkal. Biztos vagyok benne, hogy a teremnek hamarosan lesz alternatívája – követője. Amennyiben igazam lesz, márpedig lesz, akkor minden csapat belekerülhet egy kedvező körforgásba több versennyel egy hónapban, de a kérdés az, hogy van-e rá szükség? Lesz-e elég piaca, lesz-e aki attraktívnak talál egy közösséget, egy csapatot, akik hobbiból tevékenykednek? Profiljának érzi majd, hogy versenyeket szervezzen?

Hivatalos közleményt a cég aligha fog kiadni, amit írtam szubjektív leirata a történteknek, de úgy éreztem, ez valahol kötelességem. Most pedig átadjuk a zászlót… de kinek is?"

Gáspár 'BugBeaR' József


A fentiekhez sokat nem akarunk hozzáfűzni, ám alternatívát kínálunk a PC GURU játékostáborának: kárpótlásképpen hamarosan indítunk három állandó online szervert, melyre velünk együtt bármikor felcsatlakozhattok, hogy együtt játszhassunk a jobb oldali szavazásban szereplő játékok valamelyikével! Persze az élmény nem ugyanaz, mintha "élőben" játszanánk, de így legalább a vidéki olvasóink sem maradnak ki a jóból.

Hasonló, élő LAN-rendezvényre tehát egyelőre ne számítsatok - persze azért dolgozunk az ügyön, hogy ha máshol ugyan, de folytatni tudjuk a félbeszakadt sorozatot!