A Ubisoft bejelentette, hogy mivel a PC-s játékosok sokat panaszkodtak miatta, ejtik az állandó internetelérést igénylő DRM-védelmet, így például az ősszel megjelenő Assassin's Creed III-hoz nem kell majd folyton bejelentkeznünk a UPlay profilunkba. A kiadó persze minden védelemtől nem szabadult meg, első indításkor így is muszáj lesz aktiválni a játékot, de utána több dolgunk nem lesz az internetes belépéssel.

A Ubisoft online részlegének feje, Stephanie Perlotti a RockPaperShotgunnak mondta el, hogy a döntést már júniusban meghozták, és a háttérben húzódó ok a játékososok állandó elégedetlensége volt. Hogy most mihez kezd a kiadó az állítása szerint 95-97%-os kalózkodási aránnyal, rejtély -- bár valószínű, hogy a becslés nem volt több sokkoló hasra ütésnél.

A Ubisoft DRM-je évek óta hírhedt szereplője a PC-s iparnak, a francia kiadó ugyanis minden általa kiadott játékba beleerőszakolta, de persze teljesen feleslegesen. A legnagyobb baj nem is maga a védelem volt, hanem, hogy a rendszer millió hibától szenvedett, és ezért sokszor még azok sem tudtak játszani, akik fizettek a programokért. Ennek ellenére a kiadó sokáig kitartott a megoldás mellett, mi több, állította, hogy hatalmas sikernek örvend a megoldás, és egy ideig biztosan marad.