Egy több száz éves múltra visszatekintő viselet, amelynél manapság a kényelem és a strapabíró tulajdonság mellett a vízállóság a legfőbb elvárás. 

Férfi bakancs, az örök nagy kedvenc

A férfi bakancs már évszázadok óta a férfiak viseletének része. A török hódoltság alatt terjedt el a fűzős, magasszárú csizma, amelyet a 18. századtól kezdve neveznek mindmáig bakancsnak. 

fretz-men-ferfi-bakancs-1327-1416-38-1.jpg

Az ősz beköszöntével a bakancs válik a férfiaknál szinte állandó lábbelivé. Valóban az örök nagy kedvenc akár a hétköznapokban, akár alkalmi öltözethez. A bakancs egy igazán klasszikus darab, amely egy férfi gardróbjából sem hiányozhat. 

Mik az elvárások egy férfi bakanccsal szemben? 

Mivel a férfi bakancs nemcsak utcai viseletre népszerű, hanem egyéb feladatkörök ellátásához vagy akár a szabadidőben végzett túrázáshoz szintén ideális választás, ezért feltétlenül bírnia kell a magasfokú igénybevételt, ugyanakkor az is fontos, hogy kényelmes legyen. 

Alapvető elvárás mindezek mellett a vízállóság, ami vásárláskor is kiemelt szempont. Az őszi-téli időszakban ez a tulajdonság elengedhetetlen, így érthető, hogy a vásárló elvárja. A bakancsnak a hidegben, az esős és a havas körülmények között is alkalmasnak kell lennie a munkába menetelhez, a városi sétákhoz, de az erdei kirándulásokhoz is. 

A VIBA cipő webáruház férfi bakancs kínálatában szereplő modellek mindegyik elvárásnak eleget tesznek. A vízálló technológiával gyártott termékek széles választékot biztosítanak a közép- és a prémiumkategóriás kollekcióban. 

Az egyes márkák rendkívül nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a férfi bakancs  valóban vízálló legyen, így saját, egyedi vízállóságot biztosító technológiával készülnek cipőik, amelyek garantálják, hogy nem áznak át és egy cseppnyi víz sem kerül a belsejükbe.

Stílustippek férfiaknak bakancs viselethez

Amennyiben kedves uraim, a férfi bakancs Önöknél is nagy kedvenc, akkor érdemes néhány stílustippet megfogadniuk, hogy megjelenésük magabiztos és trendi legyen!

Az öltözet és a cipő rengeteget elárul viselőjéről szavak nélkül is. Éppen ezért nem árt tisztában lenni azzal, hogy mikor és mit viseljünk, illetve mekkora presztízs veszteséggel jár az, ha viseltes, ápolatlan a cipő, amely bőr cipők esetén különösen feltűnő lehet. 

A férfi bakancs viselése kifejezetten előnyös, ha szűk nadrággal viselik. A nadrágszárat hordhatja betűrve vagy ráengedve a bakancsra, mindenféleképpen stílusos megjelenést biztosít. 

Rendkívül trendi, amennyiben a laza, bevállalós imázs megteremtése a cél, ha a nadrágot lazán feltűrjük, színes zoknival párosítjük és a hanyagul szabadon hagyott cipőfűző sem okoz gondot az összképben. 

Sokan, ha bakancsra gondolnak, a hótaposó és a kifejezetten robosztus túrabakancs jut az eszükbe, holott találni számtalan elegáns modellt is, amelyek a téli időszakban öltönyhöz, üzleti megjelenéshez is egy izgalmas összeállítást eredményezhetnek.