Könnyű észrevenni a hasonlóságot a Sony vidám kis verekedős játéka, a PlayStation All-Stars Battle Royale és a Nintendo ugyancsak könnyed Super Smash Bros.-sorozata között. Még a vak is látja, hogy a Sony finoman szólva kölcsönvette a koncepciót japán vetélytársától.

Egyes játékosok szerint ez egyszerű lopás, míg mások engedékenyebbek, mondván a játékiparban már így is rendszeressé vált az, hogy a cégek egymásról másolnak -- a Devil May Cry és a Bayonetta tervezője, Kamija Hideki az előbbi táborba tartozik.

A Platinum Games munkatársa twitteren fejtette ki a véleményét a játékról, miután az egyik követője megkérdezte, hogy várja-e a játékot. Üzenetében először csak annyit írt, hogy nem, mert nem tetszik neki, majd hozzátette, hogy koppintásnak tartja a játékot, s az ilyet ellenzi.

Egy másik rajongó védeni próbálta a Sonyt, mondván a PlayStation All-Stars Battle Royale elkészítése jó ötlet, hiszen egy sikeres sorozatot követnek, s meghallgatták a rajongókat. Hideki erre azt felelte, hogy a Sony ezzel a lépéssel el is dobta az erkölcseit.