A Portal 2 projektigazgatója, Erik Johnson a Gamasutranak adott interjút, melyben a külföldi kolléga rákérdezett, hogy szerinte helyes lépés volna-e a kalózkodás visszaszorítása érdekében elfordulni az egyjátékos tartalmaktól, illetve van-e jövője a szóló kampányoknak. Erik szerint nem kell aggódnunk.

"Még mindig úgy gondolom, hogy az elmélet, mely szerint minden terméknek kompetitívnek vagy MMO-nak kell lennie, helytelen. A mai napig rengeteg ember van, aki stresszmentes élményre vágyik, és nem úgy néz ki, hogy ez egyhamar változni fog. A kalózkodást hoztad fel, mint okot az egyjátékos módok visszaszorítására, ami úgy gondolom, elég őrült végkövetkeztetés. Ha azt mondod, hogy a kalózok miatt nem építesz szóló tartalmat, én azt felelem, hogy ennek semmi értelme. Rengetegen vannak, akik megvennék a játékodat a kampányért, így ezzel magad alatt vágod a fát."

A Valve eddigi legnagyobb anyagi és kritikai sikere kétségtelenül a Half-Life szériához fűződik, melynek legnagyobb része az egyjátékos mód. A csapat egyébként már évek óta dolgozik a Half-Life 2-t lezáró Episode Three-n, mely remélhetőleg jövőre már meg fog jelenni.