• November 25-én debütál a Nagykarácsony
  • A film tűzoltó főhőse egy szakítás után karácsonyi vásárban segédkezik
  • A betlehemező iskolások tanárnőjét megismerve átértékeli életét

Alaposan el vagyunk látva mostanában magyar mozifilmekkel. Már látható Bergendy Péter általunk is méltatott horrorfilmje, a Post Mortem, december 2-án érkezik Dobó Kata romantikus fantasy-je, majd január 6-án debütál az Oscar-díjas Deák Kristóf ígéretes thrillere. Ám még utóbbiak előtt, november 25-én vászonra kerül a Nagykarácsony című karácsonyi romkom.

#Sohavégetnemérős című Wellhello-filmet is jegyző Tiszeker Dániel friss rendezése egy nagyszabású téli vásárban játszódik, ahová megalázóan egyszerű feladat elvégzésére rendelik ki a tűzoltó főhőst egy balul elsült oltást követően. Andornak tűzvédelmi oktatást kell tartania gyerekeknek, amihez egy meghiúsult lánykérést követően még kevésbé van kedve, mint azelőtt. Amikor azonban megismerkedik egy lelkes tanítónővel, teljesen újraértékeli életét.

nagykaracsony-jelenetfoto-4-2.jpg

A főszereplőket Ötvös András, Zsigmond Emőke, Pokorny Lia, Scherer Péter, Rujder Vivien, Hernádi Judit és Csuja Imre alakítják, illetve feltűnik mellettük Szabó Kimmel Tamás is. A népszerű színészt egy film a filmben típusú szituációban láthatjuk: saját magát alakítja egy rövid tűzoltós akció opuszban. Alább láthatjátok a groteszk szituációt is megidéző előzetest.

„Az mindig nagy lehetőség, hálás helyzet egy színész életében, ha önmagáról beszélhet egy szerepben. Tiszeker Dániel Nagykarácsony című filmjében kétségtelenül a saját nevemmel szerepelek, de valójában nem önmagamat alakítom. Az a figura csak annyiban vagyok én, hogy egy színészt játszom. Ezt igyekszem is idézőjelbe tenni, így magamat, illetve a színészetet, mint szakmát kicsi eltúlzom. Egy ismert emberről sokan gondolhatják, hogy nagyképű, énközpontú és gátlástalan. Ez vígjátéki elemeket is magában rejt, ami remélem, izgalmas lesz a nézőknek! Bízom benne, hogy alakításommal sikerül majd néhány vidám pillanatot adnom a közönségnek.” – nyilatkozta a neves művész.

nagykaracsony-jelenetfoto.jpg
(A kép forrása: InterCom)