Mind a magyar, mind a nemzetközi CS:GO csapatok belevágtak a nyílt selejtezőkbe a V4 Future Sports Festival 2021-es tornáján. A kvalifikációs versenyek erősségét mutatja, hogy több legenda is feltűnt a mezőnyben, akik magabiztos játékkal vezették ötöseiket a zárt selejtezőbe. Nem ért véget még a V4FSF 2021-es CS:GO bajnokságának első szakasza, ugyanis az adriai régión kívül még mindenhol rendeznek egy második selejtezőt, ahonnan a top 4 csapat csatlakozik az elmúlt hétvége legjobbjaihoz.

cv4.jpg

V4FSF 2021 CS:GO - ELSŐ LENGYEL SELEJTEZŐ

Továbbjutók: HONORIS, XKOM AGO, 4Fun, UGENTIUM

Szebb napokat is megélt már a lengyel CS, de az biztos, hogy még a legnehezebb időszakokban is vannak elhivatott játékosok és csapatok, akik rendíthetetlenül küzdenek azért, hogy országuk újra fellőjék a CS:GO világtérképére. Ilyen például a HONORIS, akik jelenleg talán a legnagyobb rajongói bázissal rendelkező lengyel csapat, ami persze javarészt a játékosaiknak köszönhető.

A feltörekvő lengyel fiatalok mellett ott van két legenda, TaZ és NEO is. Megállíthatatlanul meneteltek végig az első nyílt selejtezőben, a továbbjutásért pedig épp az ellen az Izako Boars ellen léptek szerverre, ahol régi csapattársuk, byali is játszik. 2-0-ás győzelemmel vívták ki maguknak a továbbjutást és csatlakoztak így a zárt selejtező további csapataihoz.

V4FSF 2021 CS:GO - ELSŐ CSEH-SZLOVÁK SELEJTEZŐ

Továbbjutók: Team InVision, Enterprise, headhunterss, Dynamo Eclot

V4FSF 2021 CS:GO - ELSŐ KELET-EURÓPAI SELEJTEZŐ

Továbbjutók: Nexus, OnetapGaming, Infinite Gaming, AIRLYA

V4FSF 2021 CS:GO - ELSŐ ÉS MÁSODIK ADRIAI SELEJTEZŐ

Továbbjutók: Anlaki, Marten Gaming, 4glory, KARAMBULI, ONYX, endusty, Gluh i Nijem, AFTERMATH

Az adriai csapatok már mindkét nyílt selejtezőjüket lejátszották, a továbbjutók között pedig egyértelműen az ONYX csapata a sztár. Nem csak azért ismerjük őket, mert pár hónapja a Budapest Five játékosaival is többször találkoztak, de Major legenda játékosaik miatt is. A csapat két ukrán veteránja, jR és bondik több Major tornát is megjártak már. Előbbi játékos a Vega Squadron színeiben tudhat magáénak több Major matricát is, utóbbi pedig a HellRaisers zászlaja alatt játszott számos Majorön, 2018-ban, Londonban a legendás státuszt is elérte DeadFox, ISSAA, woxic és ANGE1 társaként. 

A V4FSF 2021 adriai nyílt selejtezőjében pályavereség nélkül, hibátlan játékkal jutottak be a legjobb 4 közé és jó eséllyel pályáznak a zárt kvali megnyerésére, ami persze már azt jelentené, hogy biztos résztvevői az International Online Cupnak.

A nemzetközi és a magyar nyílt selejtezők második felvonását az augusztus 21-i hétvégén rendezik, ami az utolsó előtti esélye minden csapatnak az International Online Cupba való továbbjutásra. Azért csak az utolsó előtti, ugyanis rendeznek majd két nyílt összeurópai kvalifikációt (szeptember 4-én és 5-én), amelyen minden régió, minden nemzet csapatai részt vehetnek majd.

A V4FSF 2021-ről mindent megtalálsz a hivatalos oldalon!