Uwe Boll perben!A sztori még tavasszal kezdődött: a rangos New York Post című újság április 15-i számában közölt egy elég durva kritikát a készülő Postal filmről. Nem mondom, hogy száz százalékban korrekt iromány volt, és ez bizony Uwe Bollt is felbosszantotta. Az ürge rögtön nyilatkozott, többek között azt mondva, hogy a lap állítása, mely szerint a film viccet csinál a szeptember 11-i eseményekből, hazugság, és etikátlansággal vádolta az újságot, többek között azzal, hogy előbb megbízott három zsurnalisztát a cikk elkészítésével, majd miután azok pozitívan álltak a dologhoz, leváltotta őket, és egy negyediket bízott meg a glossza elkészítésével, aki még csak meg sem kérdezte őt, miről is szól a film. Nos, ezt ugye el lehet intézni sokféle módon, ám Boll egy tőle egyáltalán nem meglepő lépést tett: felbérelt néhány webdizájnert, és elkészíttetett egy, a lapot kigúnyoló weboldalt.

Jópofa dolog ez, csak hát ugye ezzel is van némi bibi, amire természetesen azonnal lecsapott a New York Post: keresetet nyújtottak be a bíróságnak, melyben az áll, az oldal túlmegy a paródia határain, és láthatóan az ő webszájtjuk grafikai elemeiből, dizájnjábók építkezik, sőt a jogvédett logót is ellopták, - szabatosabban: jogtalanul használták fel - a készítők. Felszólították Uwe Bollt, szüntesse be az oldalt, és ne használja fel többet filmje reklámozásához, plusz hitelrontásért anyagi kártérítést is követelnek, ennek összege nem ismeretes.

Az eredeti weboldal (NY-postal.com) már nem él, ám a fent általam belinkelt, a film lapján belül lévő még igen (mindenesetre, ha eltűnne, megmentettem az utókornak a nyitóoldalát). A germán irodalmár még nem reagált a történtekre. (Egyetlen megjegyzés: a képen is látható nyitóoldal vezércikkének címe: "Az ikertornyokat ért 9/11-es repülőgép-ütközés nem érvényes, a pilóta doppingolt." Nos, most akkor el lehet dönteni, hogy a fent idézett, szeptember 11-re vonatkozó ügyben kinek lehet igaza...)