Bizonyára sokan emlékeztek még a német származású rendezőre, Uwe Bollra, aki filmjeivel a 2000-es években olyan videojáték-sorozatokat gyalázott meg, mint a The House in the Dead, az Alone in the Dark, a BloodRayne, a Dungeon Siege vagy a Far Cry. A mester, fittyet hányva a negatív kritikákra és a közönség elégedetlenkedésére, sorra bombázott minket a rosszabbnál rosszabb alkotásokkal, amik természetesen nem korlátozódtak le kizárólag az adaptációkra, azokon kívül sem csinált jobb produkciókat. Viszont egy ideje már leállt a videojátékok megfilmesítésével, sőt, kis időre a filmezéssel is, de végül nem bírt magával, és jelenleg is forgat. Persze azért néha-néha még oda-oda pirít, amikor piacra kerül egy gyenge feldolgozás a témában, mint most is, a Borderlands esetében.

Ugyebár a népszerű videojáték-sorozatból készült filmadaptáción rendesen elverték a port, és a mozikasszáknál sem szerepelt jól, sőt, ami azt illeti, akkorát bukott, mint az ólajtó. Erre reagált Boll egy Twitter-posztban, amelyben beidézte az amerikai IGN megosztását arról, hogy a mozi csupán 8,8 millió dollárt termelt az első hétvégén a tengerentúlon. A rendező a következő kommentet fűzte a lelombozó eredményhez: „Haha! Az én filmjeim R-kategóriásak voltak és így is több pénzt termeltek, mint ez. Most azt kívánjátok, bárcsak én rendeztem volna.

Persze ez mind szép és jó, ugyanakkor Bollnak nincs teljesen igaza. A tényeken – ahogy arra egy youtuber is felhívta a figyelmet – kissé ferdít a direktor. A Dungeon Siege-en alapuló műve, a PG13-as korhatár-besorolást kapott A király nevében mindössze 3,3 millióval kezdte meg a pályafutását, és 13,1 millióig jutott globálisan, az R-es BloodRayne 1,5 millióval startolt és összesen 3,7 milliós eredményt ért el, az Alone in the Dark – Egyedül a sötétben pedig 2,8 millió dolláros nyitányt produkált, és 10,4 milliónál állt meg. A Borderlands világviszonylatban 12,4 milliónál tart. Szóval a rendező enyhe képzavarban van, ugyanakkor, mint mindig, most sem hazudtolta meg önmagát, azzal vágott vissza, hogy az ő munkásságát összesen 41 milliárd alkalommal töltötték le illegálisan. Arra pedig, amikor valaki leírta, hogy az összes filmje szívás, csak ennyit válaszolt: „Anyád!

Micsoda úriember, nemde?