Az üvegszövetháló lesz az egyik kulcsa annak, hogy a legvégén elégedettek leszünk-e a hőszigeteléssel, illetve a kivitelezésével.

Miért folyik még a csapból is a hőszigetelés? Miért ilyen fontos?

Érdekes már maga a kifejezés is, hiszen jelenleg még folyik a víz a csapból, azonban ha nem teszünk minél gyorsabban, minél több lépést annak érdekében, hogy lassítsunk az előttünk álló klímaváltozás sebességén, s ezáltal lehetőséget adjunk magunk számára is a változásra, akkor nagyon könnyen érvényét veszítheti a mondás. 

Könnyen szembesülhetünk ugyanis azzal a ténnyel, hogy már olyan dolgok sem egyértelműek, amelyeket korábban annak hittünk.

A hőszigetelés segít abban, hogy télen is, nyáron is kellemesebb, komfortosabb klímánk lehessen, mindezt úgy, hogy a lehető legkevesebb energiát kelljen felhasználnunk hozzá, azaz a fűtésre és a légkondicionálóra is minél rövidebb ideig, minél kevesebb alkalommal legyen szükség. Ezzel pedig a pénztárcánk is vastagabb maradhat a hónap végére.

masternet-classic-145.png

Milyen jellemzőket érdemes tudni az üvegszövetháló kapcsán?

Az üvegszövetháló kiváló szakítószilárdsággal, rugalmassággal, valamint ellenálló képességgel rendelkezik. Éppen ezek a tulajdonságai teszik lehetővé, hogy egy olyan fontos területen is alkalmazhassuk, mint amilyen a hőszigetelő rendszer felületképzése.

A Józan Kft. üvegszövetháló segítségével a hőszigetelő rendszer többi eleme is megfelelően fog működni. Egyes esetekben azonban problémákkal kell szembenézni a szigetelés tartósságával, valamint makulátlanságával kapcsolatban. 

Ne feledjük, hogy a különböző rések a felületen magának az egész rendszernek a lényegét teszik lehetetlenné, hiszen ezeken a pontokon hőhidak fognak keletkezni, arról nem is beszélve, hogy hibás kivitelezés esetében még nedvesség is kerülhet a repedésekbe, amely aztán a szigetelőlapokat is károsíthatja, ha érzékenyek a nedvességre.

Így születik a homlokzati szigetelés kérge

Az üveghálót ragasztóba vagy glettanyagba kell ágyazni, tulajdonképpen ez maga a kéreg, amely aztán számos elvárt tulajdonságért felelni fog. Ilyen például az ütésállóság kialakítása, amelyre nagy szükség lehet, ha véletlenül nekimegy valaki a felületnek. 

Ez a kéreg teszi alkalmassá a rendszert arra, hogy a felület megfelelő mértékben sima legyen ahhoz, hogy tökéletes alapja lehessen az utána következő, többi munkafolyamatnak.

Ezenfelül az időjárási változásoknak való kitettséget is ez a kéreg fogja megakadályozni, illetve ha nem elég a szakítószilárdsága, illetve a rugalmassága, akkor a hőingadozás hatására, illetve a fagy következtében is kialakulhatnak a vakolaton repedések, amelyek aztán újabb problémákhoz vezetnek.