Nagyon szeret titkolózni a Valve, így ha az új játékaikról van szó, sokáig csak pletykákra és néhány kiszivárgott anyagra támaszkodhatunk. Legutóbb például koncepciórajzok kerültek elő, melyek nem kapcsolódnak a cég egyik sorozatához sem. A rajzokon űrhajók, idegen lények és számos kosztümterv látható, de, hogy mit is látunk, az már nem derült ki -- az viszont biztos, hogy nem csak kedvtelésből készítették el a képeket, hiszen ezekhez kapcsolódóan egy videó is lapvilágot látott.

Gray Horsfield 2006 óta dolgozik a Valve-nál, az ott töltött ideje alatt pedig számos játék fejlesztésében vett részt. Emberünk a Portal, a Left 4 Dead és a Half-Life 2 fizikai effektjein dolgozott, illetve egy titkos projekthez is készített bemutatókat. Az eddigi munkáit felsorakoztató videóban egyebek mellett aszteroidák, egy űrhajó, és denevérszerű lények egész raja látható, melyek egészen biztosan nem kapcsolódnak a HL-univerzumhoz.



A projekt SOB kódnév alatt fut, s Horsfield mellett Peter Konig is részt vesz a fejlesztésben, a tervező ugyanis 2012-ben elkészítette egy hajó tervét, ami Horsfield bemutatójában is helyet kapott. Fontos azonban észben tartani, hogy ez még nem bizonyíték arra, hogy program el is fog készül; lehetséges, hogy a fejlesztést már rég leállították, ugyanakkor az eredeti videót privát állapotúvá tették, szóval még lehet is ebből valami…

Űrhajós játékon dolgozik a Valve?