• 2023. június 1-jén debütál mozikban a Pókember: A pókverzumon át
  • A folytatásban 240 karaktert és 6 univerzumot láthatunk majd
  • Feltűnik Spider-Woman és az antagonistának mutatkozó Pókember 2099

A Marvel előszeretettel kísérletezik a Moziverzum jellegzetes csapásirányától eltérő stílussal sorozataiban, illetve animációs Pókember filmjeiben. A 2019-es Irány a Pókverzum bemutatása idején nem vert akkora hullámokat hazánkban, mint a tengerentúlon, A pókverzumon át (Across the Spider-Verse) című második rész június 1-i mozipremierjét viszont már tűkön ülve várhatják a magyar rajongók is – hogy aztán érkezzen a Beyond the Spider-Verse névre keresztelt harmadik felvonás.

A Miles Morales és Gwen Stacey multiverzumos kalandjait bemutató széria következő részében nagyszabású történet várható. Christopher Miller és Phil Lord forgatókönyvírók elárulták, hogy a folytatásban 240 karaktert vonultatnak fel és hat univerzumot szelnek át. Többek közt találkozhatunk az Issa Rae és Oscar Isaac hangján megszólaló Spider-Woman és Pókember 2099 alakjával.

mv5bn2fmowuxmwetmdfkyi00zwyxlthlyzmtzwm5zgeyzwizytk5xkeyxkfqcgdeqxvymtuzmtg2odkzv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

A cselekményt egyelőre homály fedi, friss előzetese alapján azonban Pókember 2099 antagonistának tűnik, míg a film hivatalosan megerősített rosszfiúja, The Spot az első kedvcsinálót követően ismét árnyékban marad. A lenti montázs alapján az izgalmas akciójelenetek mellett tinédzser hőseink felcseperedésének szimbolikus állomásait is láthatjuk majd.