A Horizon Zero Dawn és a Horizon Forbidden West egyik legemlékezetesebb karaktere volt a rejtélyes Sylens, aki a játékok főhősnőjével, Aloy-jal szövetkezve igyekezett felfedni a történetben látható futurisztikus gépek eredetét, valamint a narratívában kulcsfontosságú szerepet betöltő Old Ones sorsát. A figurát a többek közt a Drót című tévésorozatból és a John Wick-filmekből ismerős Lance Reddick alakította, aki nem csak a hangját, de a fizimiskáját is adta a karakternek. Reddick 2023 márciusában hunyt el, azonban Sylens ennek ellenére feltűnik majd a november 14-én megjelenő LEGO Horizon Adventuresben, viszont értelemszerűen ebben a játékban már egy másik színész formája meg őt.

Lance Reddick 2023-ban tragikus hirtelenséggel távozott el, és nagyon hiányzik mind a Guerrilla-nak, mind pedig a közösségünknek” – mondta a fejlesztőcsapat művésze Lucas Bolt az IGN-nek. „Csodálatosan alakította Sylenst a Horizon Zero Dawnban és a Horizon Forbidden Westben. A karakter szerepelni fog a LEGO Horizon Adventuresben is, azonban egy új színészt kellett keresnünk a szerepre, akinek személyét egy későbbi időpontban fogjuk nyilvánosságra hozni.

Mindehhez hozzá kell tenni, hogy a Guerrilla más eszközökhöz is folyamodhatott volna. Példának okáért mindjárt ott van az, hogy a korábbi LEGO-játékok egyenesen a forrásanyagokból vették át a párbeszédeket, de említhetnénk a Cyberpunk 2077 esetét is, ahol a fejlesztők a mesterséges intelligencia segítségével helyettesítették egy elhunyt színész hangját. A holland alkotók azonban nem tettek ilyet, és ez a lépés akár azt is sugallhatja, hogy Sylens felbukkan majd a következő Horizon-játékokban is, noha ez egyelőre még nem nyert hivatalos megerősítést. A csapat jelenleg a live service-en alapuló Horizon Online-on dolgozik, a Horizon Zero Dawn Remastered októberben debütál, a fő-sorozat harmadik részéről pedig még semmi érdemlegeset nem lehet tudni.

Lance Reddick 2023. március 17-én hunyt el természetes okok miatt, és amellett, hogy a teljes szórakoztatóipar méltó módon tisztelgett a színész munkássága előtt, a Guerrilla Games még egy emlékművet is épített neki a második Horizon-játék Burning Shores című DLC-jében.

A borítókép forrása: Guerrilla Games