Az Xbox One konzollal kapcsolatos stratégia fontos része a felhő, ugyanis sok szolgáltatás és játék is ezt az infrastruktúrát fogja használni. Ahhoz azonban, hogy mindez jól működjön, gépekre van szüksége, mégpedig nagyon sok gépre -- az Xbox One bemutatójakor a Microsoft azt ígérte, hogy kibővíti az Xbox Live szerverparkját, hogy a felhőben történő műveletek akadálymentesen mehessenek.

A cél az, hogy az új konzol megjelenésére 300 ezer szerver teljesítsen szolgálatot, s hogy ezt meg tudják valósítani, nem spórolnak. A cég nemrég egy 700 millió dolláros beruházást hajtott végre az Iowa államban megtalálható West Des Moines szerverparkban, ezzel megpróbálva kielégíteni az Xbox Live igényeit.

A West Des Moines egyébként népszerű a techcégek körében, hiszen a Google 1,5 milliárd dollárt, a Facebook pedig 300 millió dollárt költött itt el szerverekre. A nagyok idecsődülése valószínűleg azzal magyarázható, hogy jelentős mennyiségű adóvisszatérítést ad az állam az itt történt befektetések után -- a Microsoft a 700 milliójából 20 milliót kapott vissza.

xbox-one-alt.jpg