Matt Cox tervezte az eredeti Scribblenauts játékot és a Destroy All Humans szériát is, majd 2009-ben elhagyta az ipart, hogy más álmait valósítsa meg, de a játékokról nem mondott le végleg. Ennek következménye az, hogy megalapította az Echohead Gamest, ami innovatív módon szeretné újraértelmezni az AAA kategóriás játékokat. A első, egyelőre bejelentetlen címük egy már ismert sorozat következő címe lesz.

"Szeretem a kiszámított kockázatot, ami nemcsak az idegeimre hat, de az indie ösztöneimre is. Szeretek olyan játékmenetet tervezni ami egyszerűségében nagyszerű, de ugyanakkor van mélysége is, ami a hardcore felemet ragadja meg. A Her Story, a Rise of the Tomb Raider különböző okokból nagyon inspirálóan hatottak rám. Szeretném elérni, hogy csavart vigyünk az AAA kategóriás játékokba, és ezáltal olyan ismeretlen területre hatoljunk, ahonnan olyan kísérleti játékokkal tudunk majd visszatérni, anik ismertté tesznek minket." -- mondta el Cox.

Az Echohead évente legalább egy játékot szeretne elkészíteni: ezek online lövöldék, nagy tripla A címek, vagy éppen az előbb említett kísérleti programok lehetnek.

echoheadgamesunannouncedartlogo.jpg