Új Microsoft Games EU-irodaA Microsoft Game Studios (MGS) új európai irodát hoz létre az Egyesült Királyságban, a Londonhoz közeli Readingben. Általános igazgatója a képünkön látható Phil Spencer lesz, aki közvetlenül az MGS vállalati alelnökének, Shane Kimnek jelent. Mr. Shane az európai termelési igazgatóval, Shannon Loftisszal és az üzletmenedzselési igazgatóval, Todd Stevensszel együtt egy új európai kiadócsapatot hoz létre.

A helyszín egyébként nem véletlen. A szigetországban működik a jelenleg a Microsoft tulajdonában lévő Rare és a Lionhead Studios, illetve ott dolgoznak a céghez közelálló olyan csapatok is, mint a liverpooli Bizarre Creations (Project Gotham Racing) és a GTA egyik alapítója, David Jones által létrehozott, a Crackdownnal berobbant skóciai székhelyű Real Time Worlds. Maga Reading egy kereskedelmi központ, erős IT-jelenléttel, két egyetemmel (de Oxford is közel van), ahol olyan cégek telepedtek meg, mint az ING Direct, az Oracle, a Sage, a Xansa és Yell.com, és az ottani Temze-völgyi Ipari Parkban található a Microsoft Egyesült Királyságbeli központja is.

Mr. Spencer kiemelte, hogy az európai piac fontos számukra, céljuk a folyamatos növekedés, és a további együttműködés a kontinens legtehetségesebb játékkészítőivel, akik már eddig is bizonyították kivételes talentumukat. A lépés számukra padig azt jelenti, hogy zökkenőmentesebb lesz ezentúl a munka olyan projektek tekintetében, mint például a Fable 2 (A Lionhead központja, Guilford nagyon közel van Readinghez), amire gondolom, velem együtt sokan várnak már. Tehetségek tekintetében pedig, bizony nemcsak Kanada van jól eleresztve, hanem Európa is...