• Ken és Roberta William a Sierra Entertainment alapítói voltak
  • De több mint 20 éve otthagyták a céget
  • Azóta nem dolgoztak videojátékon
  • Most viszont új projektbe fogtak

A Sierra Entertainment egykor legendás volt, és olyan szériákat köszönhettünk neki, mint a SWAT, a Leisure Suit Larry vagy a King's Quest. Persze a mostani Sierra már csak árnyéka régi önmagának. 2008-ban felvásárolta az Activision-Blizzard, majd nem sokkal később lényegében bezárta. 2014-ben aztán újra megnyitotta a kapukat, de 2016 óta nem adott életjelet a stúdió, szóval nagyon úgy fest, hogy a 1979-ben még On-Line Systems néven alapított cég mára már csak papíron létezik.

Az alapítók, Ken és a felesége, Roberta Williams persze már nagyon régen otthagyták a Sierrát. Egész pontosan 1998-ban dobbantottak, amikor az akkori anyavállalat, a CUC Software körül egy elég komoly könyvelési botrány tört ki. Azóta pedig nem igazán dolgoztak játékon, egészen mostanáig.

Merthogy a házaspár nemrég bejelentette, hogy The Secret projektcímen új játék fejlesztésébe kezdtek. Az egyjátékos élményt megcélzó programról egyelőre nem sokat tudni, csak annyit, hogy a Unity fogja meghatjani, jelenleg inkább Ken William dolgozik rajta, de később a felesége is nagyobb munkát vállal majd. Illetve sokat konzultálnak a produceri teendőket is ellátó Marcus Maximus Mera 3D művésszel. Természetesen a projekt előre haladtával képeket, demót és további részleteket is megosztanak, és ha minden jól megy, augusztusban már egy bétateszt is elindulhat.

Képek forrása: kensgame.com