A tények: a Superannuation kutatómunkájának hála kiderült, hogy a Saul Zaentz Company beregisztrálta a The Lord of the Rings: War in the North című játékot, míg a Demiurge Studios (ők felelősek például a Mass Effect PC-s portjáért is) a Shoot Many Robots címet jegyezte be.

Új Gyűrűk Ura és Demiurge játék van készülőben?!Ennél többet nem tudunk, de a War in the North utalhat akár arra is, hogy a játék a Gyűrűk Ura filmek előzményeit mutatja be, az emberek és elfek harcát Szauronnal szemben. De az sem elképzelhetetlen, hogy egy újabb gyerekeknek szóló játékról van szó, olyasmiről, mint amilyen az Aragorn's Quest, amit Wii, DS, PS2 és PSP konzolokra adnak majd ki (bár ilyen címmel valószínűbben tartok egy komolyabb játékot). Ha megtörténik a hivatalos bejelentés, akkor természetesen beszámolunk róla, amennyiben minket is érint.

A Demiurge projektje ilyen címmel lehet, hogy csak egy arcade lövöldözős játék lesz, de nem vagyok benne biztos, hogy ez lesz a végleges neve, akár egy jó kis akciójáték is lehet belőle — a Mass Effect portolása közben megjöhetett a kedvük a sci-fi akcióműfajhoz. Erre is visszatérünk, ha a PC is szerepel majd a végleges platformok közt, ami nem esélytelen, mivel a regisztrációs oldalon a számítógép szó elég sűrűn szerepel. Igaz, a letölthető szoftver is ott van, szóval egy könnyedebb szórakozást nyújtó játék valószínűbbnek tűnik jelen állás szerint.