Don Mattrick visszavonulása után a Microsoft Xbox-ága (hivatalosan: a Devices részleg) a szintén távozó Steve Ballmer kezébe került, aki villámgyorsan lepasszolta azt a Devices and Studios csoprt alelnökének, Julie Larson Greennek. Ő felel többek között az Xbox és a Surface fejlesztéséért, illetve a Microsoft Studios égisze alatt készülő játékokért, prémiumtartalmakért és szórakoztatóipari termékekért, meglehetősen széles tehát a feladatköre. Az nyilvánvaló volt, hogy Green csak ideiglenesen áll a "boxos" csapat élén, míg meg nem találják Mattrick utódját. Nos, ez a mai nappal megtörtént, a poziciót pedig nem más tölti be, mint az eddig a Nokiát irányító Stephen Elop.

Mint azt hírül adtuk, a Nokia okostelefon-részlegét felvásárolta a Microsoft, ami valószínűleg a cég legjobb döntése az elmúlt tíz évből. Így viszont az ottani vezérigazgató, Elop is microsoftos köpenyt öltött, és ráosztották az említett, mostantól kibővített feladatkörökkel felruházott Devices részleg vezetését. Közvetlen főnöke természetesen az említett Julie Larson Green lesz, akinek jelenlegi legnagyobb feladata levezényelni az Xbox One startját, ám amint ennek és az akvizíciónak vége, Eloppal együtt közösen szervezik majd át a részleget, hogy az immár okostelefonokkal is foglalkozó divízió megfelelhessen az új kihívásoknak.

Érdekesség egyébként, hogy Stephen Elop korábban már dolgozott a Microsoftnál, az Office programcsomag üzleti fejlesztését felügyelte. A Nokiát 2010-ben vette át, amikor a vállalat már évek óta komoly bajban volt.

Új ember az Xbox élén