Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én jelen pillanatban csak a Half-Life 3-at várom jobban a S.T.A.L.K.E.R 2: Heart of Chornobylnál, ám mivel az előbbi hivatalosan nem létezik (nem hivatalosan annál inkább), így a GSC Game World november 20-án érkező posztapokaliptikus FPS-e áll a listám első helyén – amit amúgy a GTA 6 követ. A sokadik halasztás óta úgy fest, az ukrán csapat magasabb fokozatra kapcsolt marketing terén, hiszen nem elég, hogy néhány napja kaptunk egy részletes deep dive-ot, még a fantasztikusan festő (már a maguk leharcolt módján persze) helyszínekre is vethettünk egy nem is annyira röpke pillantást, néhány órával ezelőtt pedig újabb videóval kedveskedett nekünk a stúdió.

Ahogy azt a neve is jól mutatja, a Creating Cutscenes azt hivatott bemutatni, miként készültek a S.T.A.L.K.E.R. 2 belső nézetből szemlélt átvezetői, melyekhez nem túl meglepő módon a hosszú évek óta alkalmazott motion capture technológiát hívta segítségül a cég. Méghozzá nem is akárhogy, mivel a jelek szerint a legapróbbnak tűnő jelenetsort is valódi színészek keltették életre, így lényegében garantált, hogy az utánozhatatlan atmoszféra mellett az immerzióra sem lesz majd panasz.

Ez persze érthető, hiszen a Heart of Chornobyl bevallottan sokkal nagyobb hangsúlyt fektet a történetre és a cselekményre, mint az elődei, így nem árt, ha képesek vagyunk beleélni magunkat az eseményekbe, aminek ugyebár elengedhetetlen feltétele, hogy jól szuperáljanak a karakterek és hihetőek legyenek az animációk. A látottak alapján szerencsére mindkét rublikát kipiálhatjuk, szóval alig várjuk a november 20-át (ne feledjétek: Game Pass-ben is elérhető lesz az opusz!), hogy végre ismét a nyakunkba vehessük az anomáliáktól és mutánsoktól hemzsegő Zónát.