Sokszor hallani, hogy a kézikonzoloknak befellegzett, és bár a Nintendo szerint ez messze sem igaz, tény, hogy a marokgépek aktuális generációja nem épp az anyagi sikerről válik híressé. Mindenesetre az androidos készülékek terjedésével a kalózpiac is egyre könnyebben fér hozzá a minőségibbnél minőségibb átiratokhoz, szóval ha maguk a szoftverek nem is hoznak a konyhára, a hardvereken még lehet keresni.

Új androidos kézikonzol közeleg

Szerintünk legalábbis, mert más magyarázatot nem találunk az Archos újonnan bejelentett gamer táblagépére, a GamePadre. A Wikipad ellenfelének szánt gép tulajdonképpen egy marokkonzol, ami ICS operációs rendszert futtat, így az Androidra írt játékokat lehet játszani rajta, csak épp kényelmesebben. A 7 colos kijelző mellett két analóg kar és két d-pad variáns kapott helyet. A vas egy kétmagos, 1,5 GHz-es processzorra és Mali 400mp négymagos GPU-ra épül -- szóval az összes nagyobb játékot viszit a GTA III-tól kezdve a Max Payne-ig.

A GamePad év végén érkezik Amerikába és Európába egyaránt, ára pedig 150 euró lesz, ami a jelenlegi kézikonzolokhoz viszonyítva nem olyan sok. Ugyanakkor esélyes, hogy exkluzív játékok nem lesznek rá, szóval akinek van már valamilyen erősebb okostelefonja, nem sokat veszít, ha kihagyja.