Ezalatt nem újabb játékstílusokat értek, hanem, ahogy a cím is mondja, más formában szeretnének történeteket elmesélni. Nemrég a Junction Point jelentkezett egy olyan projekttel, amit eleve úgy terveztek meg, hogy játék és film formájában is megvalósítható legyen, ezzel új utat mutatva a két ipar kapcsolatában. Ezzel szemben a francia kiadó saját maga szeretne készíteni filmeket és megjelentetni könyveket.

Még februárban derült ki, hogy az Assassin's Creed című játékukhoz terveznek egy rövidfilmet (erről azóta sem beszéltek sajnos), az Edinburgh-ban tartott Interaktív Fesztiválon azonban bejelentette Yves Guillemot, a cég vezére, hogy egész estés mozik irányába terjeszkednek majd, de televíziós műsorok is érdeklik őket, csakúgy, mint könyvek publikálása. Arról viszont nem beszélt, mi a helyzet a Prince of Persia filmmel, aminek Jerry Bruckheimer lesz a producere, a rendezői székben pedig Michael Bayt rebesgetik (ha ez tényleg így lesz, és ez a két ember felel majd a filmért, akkor azt hiszem, jó kezekben van sokak kedvence).

A sok száz embert foglalkoztató és nemrég CGI stúdiót alapító kiadó egyelőre elzárkózott attól, hogy bármit is eláruljon a jövőbeli projektjeikről, és abba sem ment bele, hogy meghatározzon egy időszakot, mikorra lehet őket várni. Abban nem bízok, hogy Jade hercegnő szerepet vállalna bármelyik filmben is, de erre mindenképp megéri figyelni, és amint kémeink bármit kiszimatolnak, jelentkezünk.

(Lent néhány idén megjelenő játékukból láthattok képeket.)