]{redenc kollégám jóvoltából ma hajnalban értesülhettünk a Ubisoft siralmas első negyedéves pénzügyi jelentéséről, amiből kiderült, hogy a cég eladásai 51 százalékot csökkentek a tavalyi eredményekhez képest. Az ok részben a gazdasági világválság, ám Yves Guillemot szerint a kalózkodás is hasonlóan nagy szerepet játszott.

A cég vezérigazgatója a negyedéves jelentés apropóján elmondta, hogy a kalózok megfékezése céljából egy új másolásvédelmi eljáráson dolgoznak, ami abból a szempontból különlegesnek mondható, hogy házon belül, tehát nem egy másik cég, például a SecuROM együttműködésével készítik. A tervek szerint az új technológiát még idén kipróbálják egy játékon, de majd csak jövőre indítják el teljes gőzzel.

Sajnos a csodaprogramról további részleteket nem tudtunk meg, az viszont kiderült, hogy a Ubisoftnak nem csak PC-n, de Nintendo DS-en is meggyűlik a baja a kalózokkal. Legfőképpen Spanyolországban van nagy baj, de szerencsére már itt is dolgoznak a megoldáson ráadásul a Nintendo segítségével. A terv az, hogy a bolti verziót csábítóbbá teszik, így elhatározták, hogy kis apróságokat, például bábukat adnak a játékok mellé.